Dabiz Muñoz i Cristina Pedroche sobre un fons d'unes muntanyes ia la dreta un cercle amb una masia antiga

MOLT +

La graella basca que enamora Dabiz Muñoz i Cristina Pedroche: el menú costa 280 €

L'Etxebarri, a la localitat d'Axpe, a Biscaia; ha pogut conquistar el paladar exigent del xef Dabiz Muñoz i Cristina Pedroche

L'Etxebarri, ubicat a la pintoresca localitat d'Axpe, a Biscaia, ha aconseguit captives els gustos més exigents. Entre aquests, el del reconegut xef Dabiz Muñoz i la seva dona, la presentadora Cristina Pedroche. Amb un menú que puja a 280 € per persona, aquest establiment s'erigeix en una destinació gastronòmica de referència de la comunitat.

La passió per la bona comunitat i la celebració de la vida, envoltats d'amics, són dos aspectes que caracteritzen la parella. Entre les seves preferències gastronòmiques, destaca aquest restaurant, un establiment que ha conquerit els paladars amb la cuina basca. Muñoz no escatima en elogis en referir-se a aquest lloc, nomenant-ho sovint quan se li pregunta pels seus locals predilectes.

Per part seva, Pedroche ha compartit al seu compte d'Instagram la seva devoció per escapar-se al nord i gaudeixes dels plats de la graella. Entre aquests, va destacar en la seva publicació marisc fresc, pèsols llàgrima, angules, peix fresc i carns a la brasa. A més, la parella no va passar per alt les postres, delectant-se amb el gelat de llet reduïda i remolatxa i el suflé de xocolata, deixant clar que no es van quedar amb gana.

El local favorit de Dabiz Muñoz i Cristina Pedroche es troba a la llista dels cinquanta millors del món

L'Etxebarri, regentat pel xef Bittor Arginzoniz, s'erigeix en un temple culinari on l'excel·lència a la graella arriba a noves altures. Arginzoniz ha guanyat fama mundial gràcies a la seva habilitat per rostir qualsevol mena d'ingredient i extreure sabors sorprenents fins i tot dels més comuns. La seva dedicació al rostit es reflecteix a cada detall del restaurant, des de les graelles dissenyades per ell fins als utensilis de cuina, també creats per ell, com les paelles de malla.

Amb un enfocament meticulós, Arginzonic i el seu equip preparen brases fresques de fusta per ressaltar els sabors del peix. D'altra banda, per a la carn utilitzen troncs seleccionats amb cura. Des de la seva obertura el 1990, l'Asador Etxebarri ha aconseguit una posició destacada en l'àmbit gastronòmic, ubicant-se al sisè lloc del rànquing The World's Best Restaurants.

Quant van pagar per aquest rostidor Dabiz Muñoz i Cristina Pedroche?

El restaurant ofereix un menú degustació amb un preu fix de 280 €, com s'especifica a la seva pàgina web, excloent-ne les begudes. El pagament es fa per avançat i per al total dels comensals de la reserva. És important destacar que el local no ofereix opcions vegetarianes i que el menú degustació se serveix per a tota la taula.

Tot i que el lloc té una reputació impecable, algunes crítiques a TripAdvisor suggereixen que alguns comensals esperaven una experiència més formal. Això, possiblement, tingui a veure per l'elevat preu de la carta. Tot i això, la majoria dels visitants descriuen la seva experiència com a sublim, excepcional i gloriosa.

Segurament, el preu no sigui un problema per a Dabiz Muñoz i Cristina Pedroche, que no tenen problema a poder pagar restaurants com aquest.