Muntatge de fotos del carrer San Luis de Sevilla i una imatge del museu més petit del món
MOLT +

El museu més petit del món està a Espanya, et revelem on

Aquesta petita galeria d'art està situada al nostre país, s'ha fet viral i no paren de visitar-la

L''influencer' i escriptor Julio Muñoz Gijón, conegut a la xarxa social X com a @Rancio va publicar un vídeo que en poc temps es va viralitzar. Hi mostrava un museu en miniatura que es troba a la ciutat de Sevilla. I encara que la capital sevillana té un gran patrimoni cultural, pocs coneixen l'existència d'aquest lloc.

L'autor d'aquesta galeria en miniatura no és cap altre que Patricio Hidalgo Morón, un artista polifacètic que pretén acostar l'art a tots els vianants. Per trobar aquesta obra de carrer cal anar al cèntric carrer San Luis. Un lloc que ara és encara més especial per als transeünts que hi passen.

Un museu que acapara totes les mirades

En una petita esquerda del número 34 del carrer San Luis hi ha aquest museu compost per petits quadres de flamencs i altres objectes. Aquesta mini galeria d'art disposa de llum solar perquè també es gaudeixi de nit. De fet, per tapar-la hi ha una placa de metacrilat que la segella perfectament.

L'autor ha aconseguit transformar un edifici abandonat en un lloc d'interès per a residents i turistes de la capital. Ara, aquesta diminuta galeria acapara totes les mirades i són molts els que la fotografien. Sens dubte, és un record curiós a una ciutat plena de llocs emblemàtics.

El carrer és de tots

L'artista, Patricio Hidalgo Morón, ja havia intervingut a Sevilla creant altres obres d'art urbà. Amb el seu lema «el carrer és de tots» pretén incorporar petits detalls a la ciutat sense fer malbé l'entorn. Tot i que moltes d'aquestes accions eren efímeres, aquest petit museu s'hi ha instal·lat de manera permanent.

Imatge del museu més petit del món, situat al carrer San Luis (Sevilla)
L'autor del museu és l'artista Patricio Hidalgo Morón | Twitter, @rancio

El vídeo que va compartir Rancio a la xarxa social X ha contribuït al fet que es conegui el museu. I és que fins aleshores la majoria d'habitants de la ciutat no sabien de la seva existència.

Tanmateix, així que se n'han assabentat, no han dubtat a agrair la tasca de l'artista. Per exemple, una usuària de X comentava: «Gràcies, Patricio, per fer en un forat, una cosa tan bonica, els sevillans t'ho agraïm».

Ara que ja saps que el museu més petit del món està situat a Sevilla, així que no dubtis a passar-te pel carrer de San Luis la propera vegada que visitis la ciutat sevillana.