El restaurant preferit de la infanta Elena a Madrid: el menú costa 65 euros
El restaurant ‘Namak’, que és un lloc molt freqüentat per la infanta i la Reina Emèrita, està especialitzat en la cuina índia
El restaurant ‘Namak’, ubicat a la capital de Madrid i sota la direcció del xef Nadeem Siraj, ha captivat el paladar de la infanta Elena. La infanta s'ha deixat seduir per la fusió de la gastronomia índia amb productes espanyols, combinació que constitueix l'essència d'aquest establiment. La duquessa de Lugo ha recomanat aquest establiment a la seva mare, la reina emèrita.
La connexió de la infanta Elena amb la gastronomia índia té arrels familiars a través de la seva àvia, la reina Federica. Aquesta va viure durant anys a la ciutat de Madrás, ubicada a l'Índia, on es podien gaudir de menús similars.
A més, Juan Balansó, al seu llibre Los Borbones Incómodos, va relatar com l'àvia de la infanta importava espècies de l'Índia per oferir-les com a regals als seus familiars. Per tot això, no resulta sorprenent que la infanta hagi estat vista anteriorment a altres restaurants dirigits per un xef com Tadoori Station.
Nadeem Siraj, el líder darrere dels fogons, fonamenta la seva filosofia en “fer feliç amb el meu menjar a través de la matemàtica de les espècies”. Aquesta premissa es manifesta tant a la carta del restaurant com a cada plat representat al menú.
Aquesta declaració d'intencions s'ha erigit com el segell distintiu que no només ha conquerit la reialesa, sinó que també ha captivat destacades personalitats com Isabel Díaz Ayuso.
El menú de ‘Namak’ costa 65 euros
‘Namak’ es presenta com un restaurant hindú que està sota les influències de la cultura espanyola. Per a aquells que es vulguin submergir en els sabors que aquest establiment ofereix, l'opció més encertada seria el menú degustació que brinda el local.
Aquest menú, format per nou plats, proporciona l'oportunitat de poder assaborir les creacions més destacades del restaurant per 65 euros. Destaquen plats com el xai cuinat durant 48 hores en curri de gingebre sec o la crema de meló i mango amb pols de pistatxo. A més, el restaurant també ofereix l'opció de poder gaudir dels plats fora de menú amb preus que surten des dels 14 euros.
L'experiència culinària de ‘Namak’ per l'Índia va més enllà del menú degustació. Dins de les opcions es poden trobar entrants com l'albergínia rostida estil tàrtar o les costelles de porc ibèric cuinades durant 12 hores.
Els plats principals, amb un preu proper als 20 euros, ofereixen varietat amb opcions vegetarianes, de carn i peixos. Aquestes propostes es poden enriquir amb diferents acompanyaments.
Les postres són casolanes, totes amb un preu de 10,50 euros. Ofereixen una varietat d'opcions que van des del clàssic, com la xocolata, fins a plats més elaborats com el Kulfi de meló amb cremós glacejat.
‘Namak’ ha deixat petjada a la guia Michelin de 2022, sent descrit com un “hindú d'ambient contemporani amb cert aire cosmopolita comprensible per al nostre paladar”.
La resposta dels comensals dona suport a aquesta reputació a Google, amb una puntuació de 4,5 sobre 5. Els clients destaquen especialment “les postres i el tracte excel·lent del personal”. Tot i que els preus ronden els 60-70 euros, això no va ser un problema per a la infanta i la seva família.
Més notícies: