Jaime Peñafiel sobre un fons de parís ia un costat un cercle amb una cafeteria de parís amb detalls vermellosos
MOLT +

El restaurant de París on Jaime Peñafiel va menjar carn humana per error

El Maxim's de París va oferir carn humana a Jaime Peñafiel en un banquet que va oferir Bokassa quan es va proclamar emperador de l'imperi Centreafricà

Jaime Peñafiel es va veure involucrat en una insòlita experiència gastronòmica al restaurant Maxim's de París el 1976. Segons les declaracions al seu llibre La mesa està servida, majestat, durant un banquet organitzat pel llavors líder autoproclamat de l'imperi de Centreàfrica, Jean-Bédel Bokassa, es va servir carn humana. Peñafiel, reconegut per la seva trajectòria al món periodístic centrat a les cases reials, es trobava entre els comensals que van tastar aquest insòlit plat.

Jaume Peñafiel amb rostre somrient
Jaime Peñafiel és conegut per assistir a molts esdeveniments reals | GTRES

En el seu revelador llibre publicat el 2010, Jaime Peñafiel va deixar bocabadats els seus lectors en compartir una experiència única que va qualificar de la més estranya de la seva vida. En aquesta obra, el periodista relata amb sorprenent naturalitat l'episodi en què, per error, va tastar carn humana durant aquest banquet. El restaurant Maxim's no va donar mai cap explicació sobre el tema.

Actualment, el restaurant és obert i l'experiència d'aquell dia és un esdeveniment extraordinari en la història gastronòmica. El mateix Peñafiel deixa clar que la carn la van portar els cambrers de Bokassa i que el restaurant no hi va tenir res a veure. El llibre del periodista també inclou altres anècdotes fascinants sobre les trobades als àpats reals.

Una escriptura que remarca la frase ''vaig menjar carn humana sense saber-ho''
El llibre recull els esdeveniments amb detalls | e-noticies.cat

El restaurant on Jaime Peñafiel va tastar la carn humana és un dels restaurants més cars de la ciutat parisenca

El Maxim's de París, una veritable icona que ha resistit el pas del temps, es presenta com un lloc que ha estat testimoni de l'evolució de París. Es proclama com un establiment que ha estat obert ''des que París està de moda, des que París és món''. Aquest establiment busca encapsular l'essència d'una casa parisenca, servint clàssics de la gastronomia burgesa que han perdurat al llarg dels anys.

Recentment, ha renovat els seus plats llegendaris del passat per modernitzar-los. Destaquen les anques de granota amb julivert o el pollastre Enric IV, famós per ser l'especialitat de sa majestat en el passat. El lloc té una carta selecta i que no és apta per a qualsevol butxaca.

Als plats per compartir, hi ha foie gras d'ànec amb brioix per 42 € o pernil de pota negra amb pa per 60 €. Per a aquells que siguin amants de l'exclusivitat, es presenta l'opció del caviar, disponible per 250 € o l'encara més sublim beluga per 650 € per 50 grams. Als entrants, l'opulència es fa present amb plats com una amanida de llamàntol sencer amb vinagreta de tòfona a 70 €.

Als plats principals, el comensal podrà trobar subtilis com els llobarros amb salsa de xocon per 150 € o les vieires amb puré de patates i caviar per 71 €. Les postres mantenen el mateix glamur: un crepè simple de sucre per 22 euros o, el preu més accessible, un assortiment de sorbets i gelats per 14 €.

El lloc ofereix una experiència completa, ja que després d'un sopar o dinar, el bar obre des de les 19 h fins a la mitjanit. Durant aquest temps, els comensals poden gaudir d'actuacions en directe que combinen jazz i pop i, tot seguit, un DJ es fa càrrec fins al tancament del local. Com diuen al lloc: primer se sopa, després es balla i, de vegades, les dues coses passen simultàniament.

Aquest establiment icònic s'enorgulleix d'haver rebut l'elit mundial, incloent-hi reis, estrelles i artistes. És per això que s'exigeix un codi de vestimenta formal, garantint que els qui ingressin es podran submergir en una experiència gastronòmica i social de la més alta qualitat.