Ferran Adrià sobre un fons de barcelona i al seu costat un cercle vermell amb una taula amb pots de conserves i un ninot marí

MOLT +

El restaurant econòmic que recomana Ferran Adrià a Barcelona: peixos a 30 €

El Ultramarinos Marín és un restaurant especialitzat en productes del mar que ha conquerit el cor de Ferran Adrià

A l'escenari gastronòmic de Barcelona, el restaurant Ultramarinos Marín destaca per a aquells amants dels sabors marins. Especialitzat en la frescor dels productes del mar, l'establiment ha aconseguit captivar els paladars més exigents, com el del xef Ferran Adrià. El més destacable del lloc no és únicament la carta, apreciada per un famós xef, sinó els preus, que ronden els 30 euros.

Ferran Adrià sobre un fons blanc i amb un microfòn de ràdio
A Ferran Adrià li agrada recomanar llocs culinaris | Europa Press

Ferran Adrià ha elogiat en algunes ocasions el restaurant, destacant que una visita pot resultar molt econòmica. Tot i això, per a aquells que vulguin delectar-se amb un bon peix, Adrià suggereix estar disposat a desembocar entre 50 i 55 euros. El xef argumenta que és important comprendre el valor dels productes marins de qualitat.

Quan se li va preguntar sobre llocs a Barcelona on gaudir d'un bon àpat per 20 o 30 euros, el xef ho tenia clar. La idea és revisar les llistes de bars amb menú publicades als diaris locals de la ciutat comtal. Va ser a través d'una d'aquestes fonts on Adrià va descobrir els Ultramarinos Marín.

El luxe no ha de ser car i això és una cosa que Ferran Adrià té clar

El Ultramarinos Marín es presenta com un bar-rostidor amb una cuina directa i un enfocament en els productes de temporada. Des de la seva obertura el 2021, el restaurant ha volgut ser destacat per oferir una proposta gastronòmica senzilla i fàcil d'entendre. Tot i no tenir un menú molt extens, ofereix una varietat completa de plats que deixen clar que l'especialitat el lloc són els productes de brasa.

Els preus són força accessibles, amb opcions que van des dels 4,50 € per plats com patates o xampinyons, fins a gambes o escamarlans per 20 euros el plat. Per a aquells que prefereixin un bon peix a la brasa, podran trobar tonyines o bonics per 7 euros. Els amants de les carns també tenen el seu buit: rosses gallegues per 15 € o xistorra o llonganissa per 9 euros el plat.

A més, el lloc també ofereix diverses salses, com els típics alliolis o el romesco per 2,50 €, o la picada de la casa, pel mateix preu anterior. El plat més car al menú són les costelles, siguin de xai o ibèriques, a un preu de 25 euros per plat. Amb aquesta oferta assequible, és normal que Ferran Adrià la recomani per a aquell públic que no té el poder adquisitiu d'anar a un dels famosos restaurants.

Té una puntuació de 3 sobre 5 a TripAdvisor, encara que només té 25 valoracions, fet que fa pensar que és un espai encara per descobrir. Els comensals destaquen que els plats són una mica petits, però que la qualitat és correcta. Potser ara, amb aquesta valoració del famós xef, la seva popularitat pugi com l'escuma.