Muntatge amb una mà agafant una patata d'una bossa al fons, un foc i un noi menjant una patata a TikTok
MOLT +

El perillós repte de la patata més picant del món: què et pot passar si la menges

Miguel Assal, especialista en primers auxilis, avisa dels perills del popular ‘One Chip Challenge’

Les xarxes socials són una font tant de coneixement com d'entreteniment. En aquest darrer apartat, trobem un gran ventall de reptes virals. Alguns han posat en alerta a les autoritats sanitàries per la seva perillositat, com és el cas del ‘One Chip Challenge’.

Aquest repte, molt popular entre els creadors de contingut, consisteix a menjar la patata fregida més picant del món elaborada per la marca Paqui. Davant l'auge de streamers, youtubers i influencers que han dut a terme la seva ingesta, el popular especialista en primers auxilis, Miguel Assal (@miguelassal), ha elaborat un vídeo a TikTok per alertar de les possibles conseqüències.

Els perills de menjar la patata més picant del món

Els ingredients que componen aquesta picant patata són un dels arguments de pes pels quals no hauríem de tastar-la. El Carolina Reaper i l'Scorpion Pepper són els dos pebrots més picants del món. “400 vegades més picant que un jalapeny”, puntualitza Assal perquè ens adonem de la magnitud de l'assumpte.

Vídeo de TikTok amb un noi fent-se vent a la cara el 20 de novembre de 2023
Miguel Assal simula la sensació de menjar la patata | TikTok, @miguelassal

La capsaïcina també és un dels elements que conté aquest peculiar menjar. Què és? Doncs ni més ni menys que la substància que s'utilitza als esprai pebre policials. “És com estar ruixant amb gas pebre tot el teu aparell digestiu”, assenyala l'autor del vídeo.

Les conseqüències de la ingesta poden ser fatals; inflamació, cremor, dolor abdominal i vòmit són algunes de les més habituals. Tot i això, els problemes poden anar a més, arribant a derivar en la fallada respiratòria i cardíaca.

Què no s'ha de fer en cap concepte si la proves? Ni beure aigua ni molla de pa, ja que la situació fins i tot podria empitjorar. “La millor opció serien els lactis, com la llet o el iogurt”, recomana Assal per neutralitzar els efectes de la capsaïcina.

El vídeo de @miguelassal ha cridat poderosament l'atenció dels usuaris. N'és una bona prova les més d'1,1 milions de visualitzacions que ha acumulat els primers dies, a més de superar els 80.000 ‘m'agrada’ i els 8.000 elements guardats. Un clip que segur que ha calat profund entre els pares de nens i adolescents.