Muntatge de fotos de la tiktoker @MorganInSpain i, de fons, una imatge de Cap d'Any on apareixen un cava i dues copes amb motiu de celebració; davant de tot, una imatge d'un home amb cara de sorpresa
MOLT +

Una nord-americana revela les tradicions que més li sorprenen d'Espanya per Cap d'Any

La tiktoker considera que les diferències respecte al seu país natal son tot un xoc cultural

El 2023 està finalitzant i ja ho tenim tot preparat per encarar el 2024 amb energia. A Espanya tenim una sèrie de tradicions per acomiadar l'any que marxa —i donar la benvinguda a l'entrant— que poden sorprendre els estrangers. Aquest és el cas de Morgan (@morganinspain), una tiktoker nord-americana que viu a Espanya que s'ha fet popular per exposar els contrastos dels dos països.

En un dels últims vídeos per a la plataforma xinesa, on ja suma més de 80.000 seguidors, la nord-americana ha anotat alguns xocs culturals. Simulant una conversa entre amigues (interpretada per ella mateixa) ha posat èmfasi en els aspectes que més li han cridat l'atenció. Endevines quins són?

Captura de TikTok amb una noia amb un jersei vermell parlant
La roba interior de color vermell, tot un xoc cultural | TikTok, @morganinspain

Xocs culturals: edició Cap d'Any/Any Nou

El primer apunt és sobre la roba interior vermella. Morgan al·lucina amb què es regali roba d'aquest color durant els dies previs a la nit de Cap d'Any amb la intenció de proporcionar sort en l'amor. El color vermell ha estat històricament associat amb la passió, l'amor i l'energia positiva en moltes cultures.

El compte regressiu menjant 12 raïms tampoc passa desapercebut. “Cada raïm representa un mes de sort per al nou any”, explica la tiktokerels seus compatriotes. La veritat és que no hi ha una tradició unificada als Estats Units; els focs artificials i els petons després del canvi d'any són algunes de les pràctiques més comunes.

Finalment, també destaca la sopa de llenties, potser el punt més conflictiu als comentaris. La nord-americana explica que en alguns punts de la geografia espanyola és típic menjar aquest plat per Any Nou. “Cada llentia representa una moneda per atraure la riquesa”, matisa.

Reaccions

El vídeo ha sumat més de 50.000 reproduccions en les primeres hores de publicació, a més de provocar desenes de comentaris. “Això de les llenties és a Itàlia, aquí no ho havia sentit mai”, comenta un usuari. Tot i que és una de les respostes més repetides, altres persones han defensat que sí que mengen aquest plat l'1 de gener.

La roba interior de color vermell

Tot i que les explicacions poden variar, la pràctica generalment s'associa amb la idea d'atreure la bona sort, l'amor i la prosperitat durant l'any que comença.

Al llarg del temps, han sorgit diverses supersticions i creences populars relacionades amb la roba interior vermella. Moltes persones adopten aquestes tradicions de manera lúdica i com una manera de divertir-se durant les celebracions.

L'elecció d'utilitzar roba interior vermella en la transició al nou any pot tenir connotacions de renovació i energia positiva. Algunes persones consideren que el vermell és un color que simbolitza la vitalitat i l'entusiasme.