La Reina Letizia i la princesa Leonor sobre un fons d'uns carrers de Mallorca ia l'esquerra un cercle amb l'interior del Mia Restaurant
MOLT +

El lloc favorit de la reina Letícia i Leonor per menjar: fixa't en la seva ensaladilla

El ‘Mia Restaurant’, del xef Guillermo Cabot, és l'escollit per la família reial als seus ja típics estius per l'illa de Mallorca

Al cor de l'encantador barri de pescadors de Portitxol, a Mallorca, hi ha el famós restaurant ‘Mia’. Aquest, dirigit pel reconegut xef Guillermo Cabot, va ser l'escenari d'una vetllada memorable protagonitzada per la família reial el passat estiu del 2023. En aquesta es van poder veure els reis d'Espanya, juntament amb les seves filles i la Reina Sofia i la seva germana, Irene de Grècia.

El motiu de la celebració va ser el segon lloc obtingut pel Rei en una competició de vela, un èxit que va voler festejar recolzant el ja gairebé amic de la família. Cal destacar que Cabot és un dels xefs favorits de la família reial, que recentment es va desvincular del restaurant ‘Ola de Mar’, on els reis i les seves filles han estat vistos en diverses ocasions.

Com és el restaurant de referència per a la família reial als seus estius per Mallorca

‘Mia’ ofereix una experiència culinària que molts consideren “única”, destacant per la seva proposta de menjar “mediterrani i innovador”. L'especialitat de la casa són els arrossos, especialment les paelles de marisc; així com la fideuada i la caldereta. La frescor dels seus peixos, provinents de la costa balear, i convertint-se així en un producte de proximitat, varia segons la captura del dia i les seleccions de la llotja.

Les postres tampoc no es queden enrere. Amb opcions casolanes que van des del clàssic bunyol fins a la típica ensaïmada mallorquina amb crema cremada, així com una varietat de fruites de temporada escollida per a tots els paladars.

Plat d'ensadilla russa del restaurant 'Mia'
L'ensalada russa, un dels plats preferits del restaurant. | Mia Restaurante

Entre les joies culinàries, els clients no deixen d'elogiar l'ensalada russa. El toc distintiu d'aquesta preparació rau en la inclosa acurada del moll en escabetx, aportant així una harmonia de sabors. Els comensals no deixen d'opinar-hi a les ressenyes de Google, on el restaurant, que va obrir fa tot just uns quatre mesos, ja compta amb més de 183 valoracions.

Entre aquestes destaca l'alta puntuació, un 4,9 sobre 5 estrelles. ‘Mia’ ha pogut conquistar els seus comensals, que elogien especialment l'“encantadora terrassa i les impressionants vistes” que ofereix. Els preus, oscil·lant entre els 90 i 100 euros, no són per a totes les butxaques, però això no va ser cap problema per a Letícia, Leonor i la seva família.