Kiko matamoros sobre un fons de Madrid ia la dreta un cercle amb un restaurant amb una taula parada i de fons una marisqueria
MOLT +

Kiko Matamoros ens revela quin és el seu restaurant favorit de Madrid: fruita a 16 euros

Kiko Matamoros ens explica la seva fascinació pel restaurant ‘Estimar’, una marisqueria que famosa entre diverses celebritats

El conegut col·laborador televisiu Kiko Matamoros ens ha revelat en exclusiva quin és el restaurant favorit de Madrid. No és altre que ‘Estimar’, una reconeguda marisqueria que ha captivat el seu paladar. Matamoros, que freqüenta aquest establiment amb assiduïtat, no només destaca la seva oferta culinària, sinó les postres, on podem trobar una pinya per 16 euros.

Marta López Álamo junt amb el Kiko Matamoros al photocall d'un esdeveniment
Kiko Matamoros ens explica que li agrada molt anar a Estimar amb la seva dona, Marta López | GTRES

Els orígens d'aquest establiment es remunten al 1895 i han passat des de llavors cent vint anys d'història i cinc generacions. L'establiment continua mantenint el mateix compromís amb la qualitat i la tradició, portant els productes del mar el mateix dia. El xef a càrrec del lloc favorit de Kiko Matamoros no és cap altre que Rafa Zafra, un apassionat conèixer dels productes del mar i que lidera set restaurants pel país.

Estimar ha acumulat nombrosos reconeixements al llarg dels anys. Amb dos solos de la Guia Repsol des del 2019, es posiciona també com el segon millor restaurant a la Guia Macarfi i ocupa el Top 2 a Oad Europe Gourmet Casual. A més, compta amb la recomanació de la Guia Michelin.

El menú de l'exclusiu restaurant preferit de Kiko Matamoros oscil·la els 150 euros

La proposta culinària es desplega amb una varietat que abasta des de la frescor natural fins a l'explosió dels plats cuinats al foc a 180 °. El menú per persona oscil·la al voltant dels 150 euros i ofereix una selecció diversa de marisc i peix. Alguns tenen preus determinats pel pes, convertint aquesta experiència en una original marisqueria.

Començant per l'apartat ‘Al Natural’ es presenten les ostres del Marennes per 6,50 € la unitat i les cloïsses gallegues vives XXL per 14 € cadascuna. Els 'salons' ens porten des de la Gilda per 18 euros fins a un exemplar més selecte de tàrtar de gamba vermella i caviar per 85 €. Sota la cocció del vapor, destaca ''La Gamba de Roses'' per 28 euros cada 100 grams.

Amb la paella ja al punt, passaríem per aquests plats que necessiten un toc de calor més directe. Aquí podem trobar opcions que van des de les navalles amb escabetx tebi per 18 euros o el saltat de cloïsses amb fi Quinta per 24 €. Els fregits en oli d'oliva ofereixen des de calamarsets a l'andalusa amb maionesa a la tinta per 36 € fins a ratlla amb allioli d'all rostit per 28 €.

I els que no siguin amants dels productes del mar, no s'han de preocupar. El lloc ofereix l'opció ‘'Sin espinas’', permetent menjar rossa gallega tractada com a pernil per 26 euros o llom alt de vaca vella al tall a 22 euros per 100 grams.

Les postres casolanes que enamoren Kiko Matamoros: ''les millors de Madrid''

Fora de carta, les postres casolanes afegeixen un toc final a l'experiència culinària. Entre ells, destaca la Pinya Sorpresa, en què aquesta fruita és plena d'una crema secreta i val 16 euros. Per als amants del tradicional, diversos pastissos casolans a partir de 14 euros completen l'oferta.

Una foto d'una pinya tallada amb una crema a dins i al costat un tiquet que indica que val 16 euros
Les postres més famoses són una pinya farcida per 16 euros | restaurante estimar, e-noticies.cat

Estimar destaca que els seus productes són del mar i que estan subjectes a l'estacionalitat, la destresa dels pescadors i el consentiment de la Mare de Déu del Carme, patrona de mariners. A més, l'establiment no és només un restaurant sense més ni més. Aquest permet als seus clients comprar productes com si estiguessin en una veritable marisqueria, amb preus des dels 13 euros per 100 grams de turbot.

El lema del local és ''gaudir i sentir-se estimats'' i sembla que és com s'ha sentit el famós col·laborador en visitar aquest lloc al cor de la capital. Però sembla que no ha estat l'única celebritat que s'ha sentit atreta per aquest establiment. El restaurant, que compta amb un altre local a Barcelona, ha pogut delectar Messi i Antonela, Hillay Clinton, Obama i els Rolling Stones.