Muntatge de fotos d'un gos socorrent la seva propietària al saló de casa
MOLT +

El vídeo viral d'un gos demostrant el seu do que ha deixat sense paraules tothom

Bailey és un pastor australià entrenat per socórrer persones malaltes o amb discapacitat, i el seu do ha triomfat a les xarxes socials

Fa poc es va fer viral un vídeo on es pot veure com Bailey, un gos de servei, salvava la vida de la seva propietària. Katie pateix una síndrome de taquicàrdia postural ortostàtica. Una malaltia els símptomes de la qual solen aparèixer quan s'incorpora després d'haver estat un temps asseguts o gitats al llit.

Aquesta síndrome provoca una taquicàrdia que té com a conseqüència marejos i fins i tot esvaïments. Afortunadament, el gos és capaç de detectar-ho fins i tot abans que la mateixa malalta, cosa que pot ser determinant.

Captura de TikTok amb un gos pujat a una cadira agafant unes pastilles
El pastor australià és capaç de detectar quan la seva propietària es troba malament | TikTok, @ceciarmy

El gos, tot un infermer molt servicial

Al vídeo que ha compartit el compte @ceciarmy a TikTok, es pot comprovar la gran vàlua d'aquest gos. Primer, obliga la seva propietària a asseure's a terra i, després, agafa un pot de pastilles i li l'acosta. Tot seguit, el gos es dirigeix fins a la nevera i agafa una ampolla d'aigua.

Per assegurar que Katie està bé es queda al seu costat i, no conforme amb això, li acosta el telèfon perquè truqui a emergències. També li porta una manta perquè no passi fred i, si veu que la seva propietària no es recupera, busca ajuda. Al vídeo veiem com Bailey surt de la casa per trobar algun veí.

Veure com aquest gos es preocupa tant de la salut de la propietària és un espectacle. No té res a envejar a cap humà.

La mascota que tots voldríem

Katie, la seva propietària, sol compartir aquest tipus de vídeos a les seves xarxes socials. En aquests clips demostra el gran suport que té de la seva mascota. El gos no dubta a auxiliar-la quan ella ho necessita i l'acompanya a tot arreu.

Gràcies al seu entrenament, Bailey està capacitat per detectar quan Katie està patint un episodi de la síndrome de taquicàrdia postural ortostàtica. El gos pot llegir el llenguatge corporal de la seva propietària i interpretar si està a punt de desmaiar-se.

Un dels motius perquè els gossos facin tan bé aquestes feines d'auxili és que tenen un olfacte més desenvolupat que els humans. És per això que poden ensumar diferents malalties com ara la depressió, la diabetis, la migranya o el càncer. Fins i tot, encara que no hi ha estudis que ho demostrin, també són capaços de detectar els embarassos.