Muntatge de fotos de la tiktoker Nury Calvo amb rostre de sorpresa i, al costat, un emoji de bitllets de dòlars; de fons, una imatge de la ciutat Florida (Estats Units)
MOLT +

Una espanyola deixa tothom al·lucinant amb les seves despeses als Estats Units

El vídeo s'ha fet ràpidament viral i s'ha omplert de milers de comentaris després de revelar la xifra final

Quants diners costa viure als Estats Units? Òbviament, aquesta resposta té moltes variables en funció de diferents factors. Les despeses fixes, els serveis i els capricis disten molt segons l'estat i la situació personal/laboral de cadascú. En aquesta ocasió, descobrirem què paga Nury Calvo, una espanyola que viu a Florida i que ha esdevingut una eminència a les xarxes socials.

Aquesta influencer ja suma més d'1,1 milions de seguidors al seu compte de TikTok (@nurycalvosn), on compta diferents peculiaritats del país. L'educació, la sanitat, els supermercats i fins i tot què tiren a les escombraries són elements que formen part del seu contingut. En els seus últims vídeos, Calvo ha explicat detalladament la llista de despeses mensuals que paguen ella i el seu marit per poder-hi viure.

La llista de despeses mensuals

 • Factura de la llum: 145 dòlars (132 €). "Cal tenir en compte que vivim a Florida i que l'aire sempre està encès", explica respecte a la intensa calor de la zona.
 • Factura de l'aigua: 150 dòlars (137 €). "Hi ha reg automàtic, se sua molt, ens dutxem...", apunta.
 • Lletra del cotxe i assegurança: 515 dòlars (470 €) i 329 dòlars (300 €) respectivament. "És una pasta", assenyala el marit de fons.
 • Internet, mòbils i tele: 115 dòlars (105 €).
 • Assegurança mèdica: 275 dòlars (251 €). Nury detalla que és pels quatre integrants de la família i que aquesta quota no inclou els copagaments.
 • Benzina: 120 dòlars (109 €)
 • Compra: 1.000 dòlars (914 €). La protagonista reconeix que és un preu que sol fluctuar en funció del mes.
 • Lloguer: 3.900 dòlars (3.564 €). La despesa més notòria de tots amb diferència.

Muntatge de dues fotos de pla curt de la tiktoker Nury Calvo, una espanyola que viu als Estats Units, i assenyala quines són les despeses de viure allà
La 'influencer' detalla la partida de despeses. | TikTok, @nurycalvo, e-noticies.cat

El total

Sumant totes les despeses mensuals exposades anteriorment, Nury i el seu marit han de pagar uns 6.548 dòlars al mes (uns 5.985 €). "Com em pregunteu un munt que quant ens costa viure als Estats Units, aquí ho teniu", sentència.

El vídeo ha tingut una gran repercussió amb més d'1,4 milions de reproduccions, a més de 44.000 m'agrada i més de 2.400 comentaris. La majoria, al·lucinant amb la diferència de preus respecte a Espanya.

 • "Madrid: Hipoteca 353 € llum 48 € gas 19 € aigua 29 €. Cotxe segur 320 €/any comunitat 60 € wifi/TV/2 línies 115 € dinar 300 €/mes assegurança de vida 350 €/any escola 110 € guarderia 96 €".

 • "Més que el sou, a mi m'intriga de què treballeu! Per si m'he de canviar de sector 😂😂".

 • "329 € segur al mes??😵‍💫 4000 € any!!! Quina barbaritat 🥵".

 • "La família als nostres països només pregunten quant guanyem, però mai quant paguem. Per això es creuen que som rics".

Davant l'allau de comentaris, la tiktoker ha pujat un nou vídeo parlant sobre els sous als Estats Units. Nury posa èmfasi que el salari mitjà és tres vegades superior i posa com a exemple la seva professió i la del seu marit.