Imatge de dos turistes que es colen en un Betlem a Jerez de la Frontera i són enxampats per un veí
MOLT +

Dos turistes es colen al pessebre de Jerez i desencadenen la ira d'un veí

El pessebre, instal·lat per l'Ajuntament de Jerez, és una tradició molt arrelada a la ciutat andalusa

Tot i que Nadal és una època en què es fa especial èmfasi en la pau i la unió dels pobles, hi ha coses que no es poden tolerar. Això és el que va pensar un veí de la ciutat de Jerez fa uns dies.

El pessebre Monumental d'aquesta ciutat sol patir actes vandàlics molt sovint, l'últim a principis del mes de desembre. El Nen Jesús va ser sostret del pessebre i llençat al carrer, amb la cara totalment destrossada.

Aquest fet té relació amb la notícia que han difós els informatius de Cuatro. Al vídeo que ha publicat al seu compte de TikTok, l'usuari del qual és @cuatrotv, es veu com dos turistes anglesos es colen al Naixement. Tot i que no es saben les seves intencions, aquest acte està totalment prohibit.

No tots els herois porten capa

Els fets, enregistrats per un veí, van fer saltar totes les alarmes. Per això, no dubta a demanar-los a crits que baixin del pessebre. Molt enfadat els diu “fora d'aquí ara mateix”. Fins i tot s'atreveix a dir-ho en anglès, “out” els deixa anar.

Els turistes acaben fent-li cas i se'n van. No obstant això, va ser aquella mateixa nit quan es va trobar la figura del Nen Jesús feta malbé. Per això encara s'està investigant si els responsables van ser aquest grup d'anglesos.

Imatge de dos turistes que es colen en un Betlem a Jerez de la Frontera i són enxampats per un veí
El periodista Álvaro Ojeda demana als turistes que baixin del Naixement | Cofrademanía, Mediaset

Un veí molt conegut per tots

El veí que va gravar el vídeo dels turistes al Pessebre Monumental de Jerez és el periodista Álvaro Ojeda. Amb aquest enregistrament, tot apunta que l'autoria de l'atac al Nen Jesús recau en aquest grup de joves anglesos. Tot i això, no se sap quin ha pogut ser el detonant perquè cometin aquest acte delictiu.

Sigui quina sigui la raó per atacar el Naixement, això ha indignat tant els veïns de Jerez, com els que han vist el vídeo. “Enuig amb tota la raó del món i no soc creient”, comentava un internauta. “Bravo pel senyor”, indicava un altre.

Encara que Álvaro Ojeda no cau bé a tothom, sí que aplaudeixen que protegís el pessebre. Esperem que no torni a passar res semblant.