El rei Felip sobre un fons de Mallorca ia la seva esquerra un cercle on surt ell amb altres persones sobre un fons de palmeres

MOLT +

La curiosa pizzeria de Madrid on et pots trobar amb Felip i Letizia: 12 euros

El Piú di Prima, restaurant italià a Madrid, va ser l'escenari escollit pel rei Felip per gaudir d'un dinar amb 40 persones

Al cor de Madrid, hi ha un restaurant que ha guanyat popularitat per ser un lloc on la casualitat et pot portar a compartir taula amb la reialesa. Recentment, el rei Felip va escollir el Piú di Prima, d'essència italiana, com el lloc perfecte per reunir-se amb un grup de 40 persones. A la carta, destaquen els preus, podent gaudir d'una pizza casolana per 11,90 €.

En un ambient amigable, el rei Felip es va deixar fotografiar amb el personal del local mentre gaudia d'un dia lliure sense compromisos oficials. Fonts de l'establiment van assegurar que es tractava més d'una reunió de treball que un dinar festiu. El motiu de la sospita és perquè el monarca va compartir taula amb els seus companys de l'armada.

Durant el dinar, el rei va optar per menjar un plat compost per vedella, salsa de tonyina, anxoves i tàperes. De principal, es va demanar uns canelons de la 'nonna', farcits de cua de toro i coberts amb una beixamel de verdures. Per acabar, el rei Felip va degustar un clàssic tiramisú venecià.

L'establiment és a prop del palau de la Zarzuela, lloc de residència del rei Felip i la reina Letizia

El Piú di Prima és un establiment famós a la capital. Amb una dedicació artesanal, l'equip de cuina prepara pasta fresca diàriament, seguint receptes ancestrals que daten del segle XV, quan eren les preferides de la noblesa italiana. Una de les especialitats indiscutibles del restaurant és la tòfona blanca, de la qual són especialistes.

Sota la direcció del xef Roberto Pagano, originari de Sicília, el restaurant porta a Madrid l'essència de la cuina italiana, renovant constantment la carta. Aquesta s'obre amb un apartat dedicat exclusivament a la tòfona, oferint des de raviolins fins a rissotos. Els preus oscil·len des dels 26 euros per la tòfona negra fins als 38 € per l'especialitat blanca.

Pels que prefereixen opcions sense tòfona, també s'ofereix una varietat de plats considerable. Des d'amanides de burrata per 14 € fins a lasanyes per 10 € o pastes per 11 €, el local deixa clar que la qualitat no ha de ser cara. Per als amants de la carn, se'ls recomana el filet de vedella amb gnocchi i bolets de temporada per 25 € el plat.

Les pizzes, que són l'especialitat de la casa, s'ofereixen a preus també molt assequibles. Els preus parteixen els 12 euros per a la clàssica margarida fins als 18 euros per a aquells que vulguin apreciar aquesta famosa tòfona a la pizza. Els més llaminers podran gaudir d'una pizza de Nutella per 11 €, o d'altres postres, com ara el coulant de xocolata o el tiramisú, per 7 €.

El lloc té una puntuació de 4 sobre 5 a TripAdvisor. Encara que a finals del 2023 el rei Felip va estar meravellat amb el lloc, sembla que no passo el mateix als altres visitants. Tot i que la majoria d'opinions són positives, per a aquestes dates els comensals destaquen que el menjar no tenia gaire sabor i que els cambrers no escoltaven els consells.