La reina letizia i el rei Federico de Dinamarca sobre un ventall vermell i al centre una balaora flamenca
MOLT +

El curiós local de Madrid que uneix Letizia amb Federico de Dinamarca: 100 euros

El Corral de la Moreria és un local conegut per donar espectacles de flamenc i també per ser testimoni de visites reals, com Federico de Dinamarca o la reina Letizia

A la bulliciosa nit madrilenya, la reialesa escull un racó especial per submergir-se en la cultura i la passió del flamenc. El Corral de la Moreria, reconegut pels seus espectacles de música i dansa flamenca, es converteix en el refugi predilecte de figures aristocràtiques com Federico de Dinamarca i la reina Letizia. Aquest local es transforma a l'escenari perfecte per viure l'autenticitat de la cultura espanyola per 100 euros la nit amb sopar i espectacle.

El ja rei Federico de Dinamarca i Genoveva Casanova van triar aquest local com a escenari per a una trobada que va captar l'atenció de tothom. Segur que no era la primera vegada que la parella es trobava, però sí que va ser la primera ocasió en què van ser sorpresos en públic. La parella va ser conduïda amb discreció cap a un reservat ocult després d'una cortina feixuga, afegint un toc secret i exclusiu a la vetllada.

Muntatge de Genoveva Casanova i Federico de Dinamarca
Federico de Dinamarca va ser vist amb Genoveva setmanes abans de la seva coronació | E-Noticies, Europa Press

Aquest històric local, no només ha estat testimoni de Federico i Genoveva, sinó que també és freqüentat en altres ocasions pel príncep Felip i la reina Letizia. Aquest fet revela un enllaç interessant entre les cases reials d'Espanya i de Dinamarca. L'elecció d'aquest establiment suggereix un gust per l'art flamenc i també per la privadesa i l'encant d'aquest enclavament madrileny.

El lloc predilecte de Federico de Dinamarca i Letizia, inclòs en el llibre ''1000 llocs que has de veure abans de morir''

El Corral de la Moreria és aclamat com el millor tablao del món. La seva distinció és tan notòria que no només viu del seu espectacle, sinó que és l'únic tablao del món amb un restaurant guardonat amb una estrella Michelin. La guia Michelin descriu la seva proposta culinària com “una cuina de gran finesa, amb productes de primera qualitat”.

A més, el local va estar inclòs en el llibre ''1000 llocs que has de veure abans de morir''. Aquesta commemoració subratlla la importància cultural i turística de la destinació, en consolidar-la com una destinació imprescindible a la llista d'experiències úniques al món. També ostenta el premi de ''Millor tablao flamenc del món'' del Festival de Cant de les Mines de la Unió i el Premi Ciutat de Madrid, atorgat per la reina Sofia.

Blanca Rey sostenint un premi amb els reis d'Espanya darrere
Blanca Rey va ser guardonada pels reis el 2016 | Corral de la Moreira

Darrere del càrrec de l'establiment hi ha Blanca del Rey, propietària i directora artística. La seva contribució al món del flamenc la situa com una de les coreògrafes més importants en l'àmbit mundial. La rellevància de l'artista va arribar fins i tot a l'esfera real, ja que Letizia i Felipe li van atorgar la medalla d'or a les Belles Arts.

Qui vulgui gaudir d'una vetllada a alçada de reis haurà de pagar 100 euros: el menú de Federico de Dinamarca i Letizia

‘El millor tablao del món’ obre cada dia de la setmana, oferint una experiència única que amalgama les màximes estrelles de ball, cant i guitarra. La seva programació, que canvia cada setmana, garanteix un constant delit per als amants del flamenc.

L'experiència culinària està a càrrec del xef David Garcia, pioner al cultiu controlat i hort ecològic. La cuina d'arrel es distingeix per vins, fons i sucs que reflecteixen un compromís amb la qualitat i la tradició. L'oferta gastronòmica es presenta a diversos menús que s'alternen amb el preu de l'espectacle, valorat en 50 € per a aquells que vulguin gaudir només de l'art amb una consumició.

Un home posa unes crestes sobre uns plats
El menjar d'aquest lloc té una estrella michelín | Corral de la Moreira

Amb tres menús a escollir, el primer per 49,50 € té opcions com gaspatxo d'alvocat i coriandre. El menú més car se l'emportaria el de degustació a 79,95 € amb carpaccio de vieires i colomí rostit. El lloc cerca satisfer tots els paladars i inclou opcions vegetarianes i sense gluten.

Com a colofó, cal destacar que aquest racó d'art i de gastronomia ha atret personalitats de renom internacional. Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Natalie Portman, etc., van ser vistes. Com a figures destaques espanyoles, Lola Flores, Pablo Alborán i Marisol també visitar un lloc digne de reis.