Muntatge de fotos d´un vagó del metro de Barcelona i, al costat, la imatge d´un cartell i una dona amb rostre de sorpresa

MOLT +

El curiós cartell que ha aparegut al metro de Barcelona i s'ha fet viral

Transport Metropolità de Barcelona (TMB) ha posat un cartell en una popular sortida de metro de Barcelona després de viralitzar-se un ‘trend’ a TikTok

Les xarxes socials han revolucionat la manera com ens comuniquem, com compartim contingut i, fins i tot, com veiem el món. A xarxes socials com TikTok, darrere de la diversió i la creativitat, de vegades s'amaguen tendències que poden representar un perill real per als qui les segueixen.

TikTok és conegut per les seves tendències virals, des de reptes de ball fins a reptes i comèdia, però també hi ha tendències que poden posar en perill la salut. Recentment, s'ha viralitzat a la xarxa social esmentada una tendència que té com a protagonista la sortida d'un metro de Barcelona.

Muntatge de fotos d´una tiktoker fent el repte de TikTok de gravar-se a través de les escales mecàniques del metro de Barcelona amb la Sagrada Família de fons
El metro de Barcelona, protagonista d'un ‘trend’ de TikTok | TikTok, @Danii_virguez, e-noticies.cat

Apareix un cartell al metro de Barcelona després de viralitzar-se un ‘trend’ a TikTok

De vegades les tendències de TikTok se'n van de les mans. I n'és un exemple l'última moda d'aquesta xarxa social, que implica directament la Sagrada Família.

La basílica dissenyada per Antoni Gaudí és el monument més visitat de Barcelona, i triomfa entre els turistes que decideixen visitar Barcelona. Per això no és estrany que s'hagi viralitzat a TikTok un vídeo que, de fet, és bonic —estèticament parlant—.

L'última moda de TikTok consisteix que una persona deixi el mòbil recolzat a les escales mecàniques del metro de l'estació de la Sagrada Família. Més concretament, a l'estació Provença amb Marina.

Muntatge de fotos d´una tiktoker fent el repte de TikTok de gravar-se a través de les escales mecàniques del metro de Barcelona amb la Sagrada Família de fons
Els turistes han anat imitant el vídeo a la sortida de metro de Barcelona | TikTok, @zuzia_bankiewicz, e-noticies.cat

Mentre es té el mòbil recolzat i gravant, a mesura que les escales mecàniques van pujant, va apareixent la Sagrada Família darrere de la persona. Un fet que ha fet que alguns turistes que s'han animat a fer el trend qualifiquin aquesta sortida de metro com “la més bonica del món”.

Transport Metropolità de Barcelona (TMB) pren cartes a l'assumpte

I és que tot i que el vídeo queda molt bonic, la veritat és que això suposa un cert perill. Així que des del Transport Metropolità de Barcelona (TMB) no s'han quedat de braços plegats.

TMB, que gestiona la xarxa de metro de Barcelona, ha hagut de posar cartells per demanar als usuaris que no facin fotos ni vídeos mentre pugen per l'escala mecànica. I tot per tal d'impedir un “risc d'atrapament”. Així ho ha compartit un usuari a X —abans Twitter—.

Captura de pantalla d'un tweet de @alexsnclmnt on exposa el cartell que ha estat col·locat al metro de Barcelona
L'usuari @alexsnclmnt ha ensenyat el cartell de TMB | Twitter, @alexsnclmnt

Al cartell col·locat per TMB es pot llegir: “Risc d'atrapament: no facis fotos ni vídeos quan pugis per l'escala mecànica”. Un cartell que és en castellà, català i anglès perquè tant turistes com locals entenguin el missatge.

A més, aquest va acompanyat d'una imatge molt específica en què es veu una mà que col·loca el mòbil a les escales mecàniques i un símbol de prohibició. Confirmant així que aquest cartell va destinat a les persones que volen imitar el vídeo que han vist a TikTok.

➡️ Molt +

Més notícies: