El rei felip vaig veure davant una font de pedres ia la seva esquerra una imatge amb una noia

MOLT +

El bar informal que freqüenta el rei Felip VI amb els seus amics: preus baixíssims

El Fogón de la Vall és un bar conegut a la ciutat de Viella, a la província de Lleida, que ha tingut visites freqüents de Felip VI

A Viella, a la Vall d'Aran, hi ha un espai gastronòmic que ha captat l'atenció de Felip VI: El Fogón de la Vall. Aquest lloc modest s'ha convertit en el lloc de la reunió predilecte de Felip VI i els seus amics més propers. Tot i la seva alta posició, el monarca espanyol opta per la senzillesa i l'ambient informal d'aquest, on els menús tenen un preu de 16 euros.

El rei Felip VI al costat de la propietària del bar el fogó de la vall
La propietària compartia la instantània molt emocionada | @elfogondelvallee

Felip VI és reconegut per la seva inclinació cap a llocs d'ambient campechà i proximitat amb la gent comuna. En aquesta ocasió, Tatiana Wandarruga, copropietària de l'establiment amb el seu marit Marius Castel, es va veure sorpresa en descobrir que la reserva feta per divendres nit era per Felip VI. La vetllada va transcórrer de manera tranquil·la i distesa, com qualsevol altra reunió entre amics.

Entre rialles i anècdotes, Felip VI no va dubtar a fer-se fotografies amb els propietaris del local i amb els comensals presents en aquell moment.

Felip VI ho va tenir clar: menjar local

El Fogón de la Vall és un veritable emblema de l'autèntic menjar casolà a la zona de Viella. Aquest, regentat per una família colombiana, ha sabut conquerir els paladars locals des de la seva obertura fa cinc anys. L'àvia i el pare de la família, que van arribar des de Colòmbia fa dues dècades, són els artífexs de les exquisides menges que se serveixen a la cuina.

Durant la visita de Felip VI i els seus amics, no va dubtar a delectar-se amb una selecció de plats típics de la Vall d'Aran. Va optar per una llonganissa característica de la regió, la botifarra de Burgos, una amanida de formatge de cabra i una mica a la brasa per compartir entre amics. Com a fermall d'or, no podia faltar una porció de pastís casolà de pistatxo i una altra de formatge, tot maridat amb un vi dels cellers Paco García a La Rioja.

Tot i això, el que ho fa veritablement especial, segons els locals, és el seu menú diari, que oscil·la entre els 16 i 20 euros. Aquest, disponible tant per dinar com per sopar de dimarts a diumenge, ofereix una deliciosa varietat de plats. Tenen des de carns a la brasa fins a especialitats com l'olla aranesa, els pebrots gratinats farcits de carn, el remenat de bolets o la lasanya.

Cuina aranesa, però també colombiana al local escollit per Felip VI

Aquells que vulguin gaudir d'una experiència exclusiva poden optar pel servei a la carta, amb un cost d'uns 50-60 euros per persona. Aquí hi ha destacades especialitats com la llonganissa aranesa, les patates braves, la taula de fuet, i, per descomptat, les suculentes carns a la brasa. De vegades especials, el restaurant també ret homenatge a les seves arrels colombianes amb plats típics com la safata paisa, les arepes o el sancot.

No seria sorprenent que en la pròxima visita, Felip VI s'animi a explorar l'oferta de la cuina colombiana que s'ofereix. És clar que el rei tornaria a escollir aquest racó de la Vall d'Aran després de les seves freqüents esquiades a Baqueira Beret.

➡️ Molt +

Més notícies: