Muntatge de fotos d'un cambrer portant una safata amb diverses copes de cava i, al costat, la captura d'un tweet polèmic de @SoyCamarero
MOLT +

Baixa o vacances? Un cambrer comparteix la conversa indignant amb el seu cap

El popular usuari 'Soy Camarero' ha compartit les polèmiques captures de pantalla al seu compte de X i no han deixat ningú indiferent

El món de l'hostaleria s'ha convertit en un filó de contingut viral els darrers anys. Bé per protagonitzar divertits episodis entre clients i treballadors, o també amb ressenyes surrealistes d'Internet. Tot i això, el popular usuari de X (abans Twitter) Soy Camarero @soycamarero també s'encarrega de compartir amb nosaltres la cara menys amable del sector.

A manera de crítica social, aquest compte sol publicar converses relacionades amb ofertes de treball paupèrrimes o condicions laborals abusives. Aquesta història tracta del segon cas. Segons es pot llegir a la primera captura, el treballador s'hauria posat en contacte amb el seu superior per notificar-li que l'han d'operar.

Una conversa que ha indignat milers d'usuaris

Fins aquí, sembla que es tracta d'una conversa normal. El treballador especifica la data de l'operació i les conseqüències que tindrà, donant a entendre que necessitarà estar de baixa. Tanmateix, el seu interlocutor no sembla voler entendre la situació: “Què em vols dir amb això? Les teves vacances són del 13 al 19”, respon.

Captures de pantalla de Tweets de Sóc Cambrer a X

Tot seguit, l'empleat insisteix que els terminis de l'operació no coincideixen amb les vacances i que necessitaria més dies per recuperar-se. “Ho parlaré amb la meva cap, però jo, si m'operen, m'agafaria vacances. Necessito saber quant de temps necessites”, li contesta el superior.

“Serien vacances no gaudibles”, es defensa de nou el cambrer. Una opinió (més aviat, un fet) que comparteixen centenars d'usuaris, tal com s'ha deixat veure als comentaris.

Allau de crítiques

La publicació ha tingut una gran repercussió amb més de 615 000 impressions, 5000 'm'agrada' i centenars de respostes en tot just un dia. La majoria critica la poca vergonya de l'interlocutor.

  • “Baixa reconeguda a l'Estatut dels Treballadors (Reial decret 625/2014) sota el nom de baixa laboral o incapacitat temporal. I no, no s'agafen de les vacances”.
  • “Recordeu: La Baixa es prioritza abans que les Vacances, si esteu de baixa i arriba període de Vacances, no compten com a tal i les heu de tornar a demanar”.
  • “Les vacances es desplacen fins que no et donen l'alta. No us deixeu enganyar MAI”.
  • “El concepte de baixa sembla que no l'entenen en aquesta empresa. Ja ho aprendran”.

  • “Ho parlaré amb la Cap”. Autoritat intermèdia que pensa que heretarà en algun moment”.

➡️ Molt +

Més notícies: