Joan Carles I davant del palau de la Zarzuela amb la bandera d'Espanya i un avió al fons.
FAMÍLIA REIAL

La Zarzuela envia un missatge urgent a Joan Carles I abans del nou viatge a Espanya

Joan Carles I viatjarà els pròxims dies al nostre país, una vegada més, per desplaçar-se fins a Sanxenxo

Joan Carles I, el rei emèrit, es prepara per a un nou viatge al nostre país. Amb 86 anys, l'exmonarca manté la seva passió per la vela. Per aquest motiu, es desplaçarà en uns dies a la localitat pontevedresa de Sanxenxo per participar en la VI Lliga Espanyola 6mR.

Aquesta competició nàutica, que se celebrarà el 12 de juliol, és només una parada a la seva agenda, que inclou preparatius per al pròxim Campionat d'Europa del setembre. I aquest nou trasllat des d'Abu Dhabi ve acompanyat d'un missatge urgent de La Zarzuela: ha de mantenir la discreció.

Juan Carlos I al seient d'un cotxe i amb el cinturó posat

El missatge clar per a Joan Carles I des de La Zarzuela

Joan Carles I no només participarà en la competició de Sanxenxo. Segons Monarquía Confidencial, el rei emèrit aprofitarà la seva estada a Espanya per passar per Vitòria, on està rebent un tractament mèdic.

I també té previst visitar Vigo per trobar-se amb un dels seus millors amics. Aquest periple per Espanya mostra que, malgrat la seva edat i les controvèrsies dels seus últims anys, continua mantenint una vida activa. Fins i tot una xarxa de contactes importants al país.

Imatge de Joan Carles I a les regates de Sanxenxo

La casa reial sembla que ha enviat un missatge clar i urgent a Joan Carles I abans de la seva arribada: mantenir la discreció. Des de la seva abdicació el 2014 i els escàndols que han esquitxat la seva imatge pública, la seva presència a Espanya ha estat motiu de preocupació per a la monarquia.

El desig de La Zarzuela és evitar qualsevol situació que pugui tornar a posar la institució contra les cordes. Aquest missatge subratlla la necessitat que l'emèrit actuï amb la màxima prudència possible durant la seva estada.

Tot i que la recomanació de mantenir la discreció no és nova per a Joan Carles I. En visites anteriors, la casa reial ha emfatitzat igualment la importància que mantingués un perfil baix.

La monarquia espanyola ha estat a l'ull de l'huracà diverses vegades a causa de les accions i declaracions del rei emèrit. Per tant, la necessitat de protegir la imatge de la institució és primordial, especialment en un moment en què la confiança pública es pot veure afectada per qualsevol controvèrsia.

La possible reunió de Joan Carles I amb Felip VI

A més dels seus compromisos a Sanxenxo i altres localitats, sembla que Joan Carles I té intencions de mantenir una reunió privada amb Felip VI. Aquesta trobada, segons les fonts, tindria lloc abans que el marit de Letícia se'n vagi amb la família a Palma de Mallorca per a les vacances d'estiu.

Muntatge amb Felip VI amb corbata blava i Joan Carles I amb corbata verda

La petició d'aquesta cita subratlla la relació personal i, possiblement, els assumptes pendents entre tots dos. Tanmateix, la casa reial encara no ha confirmat si aquella es durà a terme, deixant en l'aire, per tant, la resposta a la sol·licitud de l'emèrit.

➡️ Família reial

Més notícies: