Muntatge d'Isabel Sartorius somrient, Felip VI seriós mirant de banda en vestit gris i corbata blava i un cor trencat
FAMÍLIA REIAL

El motiu pel qual Isabel Sartorius va deixar Felip VI i es va negar a ser reina

Surt a la llum el que va motivar que Isabel Sartorius decidís trencar amb Felip

Isabel Sartorius va ser notícia a la dècada dels 90 per haver estat la primera parella coneguda de Felip. El llavors príncep va començar un romanç amb una jove rossa que, fins ara, era coneguda com la filla del marquès de Mariño. De mica en mica, va anar guanyant protagonisme copant les portades de tots els mitjans.

El que apuntava a ser la relació definitiva de l'hereu al tron, va acabar arribant al final dos anys després. Avui, que se celebren els deu anys de la coronació de Felip VI, Isabel podria haver estat la seva consort. Tot i això, va rebutjar regnar perquè es va cansar de ser qüestionada i d'estar sempre sota el focus mediàtic.

Isabel Sartorius seriosa en ulleres de sol i abric negre

El motiu que va portar Isabel Sartorius a rebutjar Felip

Corria l'any 1989 quan Isabel Sartorius va saltar a la premsa per ser la parella de Felip. Tots dos van ser enxampats durant unes vacances a Mallorca intercanviant-se gestos afectuosos. Des d'aquell moment, la filla del marquès de Mariño es va convertir en l'objecte de desig de la premsa.

I va ser precisament l'assetjament de la premsa el que va acabar amb el romanç entre ella i Felip. Sartorius es va negar a continuar amb Felip i amb això va rebutjar ser reina perquè es va cansar de ser sempre qüestionada. “No podia més amb aquesta situació de tensió, de tapar la imatge contínuament perquè ningú no sortís malmès, ni el príncep ni la meva família”, va confessar.

Muntatge de Felip VI seriós en vestit gris i corbata blava i Isabel Sartorius amb jaqueta i bossa negres

I és que el passat d'Isabel va copar ràpidament totes les revistes i programes del cor. Venia d'una família trencada, els pares de la qual s'havien divorciat. A més, la seva mare feia una vida polèmica marcada per la seva addicció a certes substàncies.

Era l'època dels 90 i certs aspectes de la vida familiar de Sartorius no van ser ben vists per la Zarzuela. Poc després de conèixer-se la seva relació amb Felip, la seva vida va quedar exposada i van començar a arribar les primeres crítiques.

Muntatge de Joan Carles I i la reina Sofia seriosos

Al fet de venir d'una família desestructurada se li va sumar el fet de ser tres anys més gran que el príncep. Això encara va complicar més les coses i va provocar que estigués contínuament assenyalada.

Una situació insostenible per a ella que va acabar posant fi a la relació dos anys després. “La decisió de trencar va sortir d'Isabel. Els motius van ser la pressió que sentia”, es va publicar a l'època.

Isabel Sartorius, la parella més estimada de Felip

Isabel Sartorius sempre serà recordada com la parella més estimada de Felip. Encara que el seu idil·li va ser breu, a la majoria dels espanyols li agradava la idea que fos la futura reina.

Avui, deu anys després de la coronació de Felip VI, és Letícia qui ocupa el lloc de consort i no Isabel. No obstant això, malgrat el que es pugui arribar a pensar, no hi ha cap rancor pel camí que han seguit les seves vides.

Foto dels reis Letizia i Felip VI acabats de casar agafats del braç

Per a l'empresària, el que va sentir va ser “un amor a primera vista” i, malgrat la pressió mediàtica que va viure, no es penedeix del seu festeig. A les seves memòries, Por ti lo haría mil veces, recorda amb afecte i respecte aquells anys i confessa com va significar molt en la seva vida.

Actualment, Isabel i Felip mantenen una relació cordial a la qual se li ha sumat Letícia. La reina admira Sartorius i fins i tot han estat vistes compartint alguna vetllada. “M'aporta moltíssim, és una amiga i una molt bona persona”, va arribar a dir de la reina, deixant clar que la respecta molt.

Avui dia, l'empresària gaudeix d'una tranquil·litat mediàtica allunyada del soroll mundanal. Viu en un pis discret, pendent de la seva única filla Mencía, fruit de la seva relació amb el fill de la duquessa d'Alba. La seva última relació coneguda va ser César Alierta, expresident de Telefónica que va morir el 10 de gener passat i del qual es va separar el 2021.

➡️ Família reial

Més notícies: