Mary i Federico de Dinamarca posant amb una expressió neutral, amb un emoji de cara neutral superposat al centre.
FAMÍLIA REIAL

El rei Frederic té un costum que està ofenent molt Mary de Dinamarca

El rei Frederic provoca una nova crisi en el matrimoni després de sortir a la llum l'hàbit que incomoda la seva dona

El rei Frederic no està afavorint que el distanciament amb la seva dona, la reina Mary, desaparegui. Des que va ser enxampat amb Genoveva, les coses en el matrimoni reial s'han refredat notablement. Sobretot, ara que Frederic i Mary han estat proclamats reis de Dinamarca el mes de gener passat.

Mary s'ha pres molt seriosament el seu paper com a reina i no desitja decebre els danesos que tant de suport li han donat. En aquest sentit, l'hàbit del rei Frederic d'agafar el seu avió privat per a viatges personals comença a molestar la seva dona. L'impacte mediambiental d'aquests desplaçaments no s'ha escapat als ulls dels danesos que han llançat la veu d'alarma.

Federico de Dinamarca seriós en vestit negre

L'hàbit del rei Frederic que ofèn la seva dona

El rei Frederic ha entrat a la monarquia danesa en un dels seus moments més polèmics. Les seves fotos amb Genoveva Casanova van fer reaccionar la seva mare, la reina Margarida, que va veure la seva abdicació com a l'única solució a l'escàndol. Amb això va aconseguir apartar la mexicana de la vida del seu primogènit, però no evitar una crisi al matrimoni reial.

Mary està completament centrada i bolcada en el seu paper com a reina, donant al seu poble la consort que necessiten. No obstant això, el costum de Frederic d'usar el seu jet privat per a viatges personals està ofenent molt la seva dona. Aquests desplaçaments tenen un cost mediambiental molt elevat que ha provocat el malestar del poble danès.

Mary de Dinamarca amb camisa blanca tocant-se el front davant d'una paret de maons.

El rei Frederic acostuma a fer servir el seu avió privat com a mode de transport habitual. De fet, el seu polèmic viatge a Madrid per visitar Genoveva el va fer al seu propi jet. Qualsevol destí al qual el monarca vol arribar, ho fa usant aquest mètode que ha començat a cridar poderosament l'atenció.

Especialment perquè la monarquia danesa sempre ha estat una fidel defensora del medi ambient. Això, unit al desig de Mary de guanyar-se l'afecte del seu poble, ha fet que aquest costum de Frederic hagi incomodat la seva dona.

El rei Frederic fa saltar les alarmes dels danesos

L'últim viatge que els reis danesos van fer a Suècia va ser la gota que va fer vessar la paciència del seu poble. Un expert mediambiental va calcular la quantitat de CO₂ que l'avió privat del rei Frederic va llançar a l'atmosfera, i així es va crear un debat al país.

Aquest desplaçament no hagués estat un escàndol, si no fos perquè Frederic utilitza el seu jet per a fins personals. Els resultats d'aquest estudi han estat desproporcionats i han situat el matrimoni en una situació molt delicada. Sobretot perquè tant Frederic com la seva dona són capdavanters de la lluita contra el canvi climàtic.

La princesa Mary somrient amb una corona i un vestit granat al costat de Federico de Dinamarca somrient en vestit

"Un viatge implica tanta tensió com la que suposen diversos danesos en un any, es correspon amb la càrrega climàtica anual d'aproximadament cinc danesos". Aquests càlculs han provocat que Mary comenci a estar incòmoda davant la repercussió que les actuacions del seu marit estan tenint al seu poble.

La reina està molt conscienciada en la tasca de consort i l'únic que la preocupa és comptar amb el suport dels danesos. Un objectiu que s'ha vist compromès per culpa de Frederic i el seu costum de desplaçar-se a qualsevol destinació amb el seu avió privat.

Això suposa un altre impediment perquè el matrimoni aconsegueixi donar una imatge d'harmonia. En les seves últimes aparicions ha estat evident el distanciament que existeix entre Mary i Frederic. Des de l'escàndol amb Genoveva, es parla d'una crisi en el matrimoni reial que no aconsegueixen superar.

Sigui com sigui, tant Mary com Frederic tornen a estar al focus mediàtic, aquesta vegada per faltar al seu compromís amb el medi ambient.

➡️ Família reial

Més notícies: