Muntatge de Joan Carles I i Felip VI, tots dos amb el rostre seriós
FAMÍLIA REIAL

Joan Carles I procura evitar Felip VI enmig d'una setmana clau: el motiu

Joan Carles I ha decidit no ser present en un dels grans dies per a Felip VI que tindrà lloc molt aviat

Joan Carles I ha estat passant uns dies a Espanya. Concretament a Sanxenxo, on l'emèrit s'ha preparat per al Campionat d'Espanya de la categoria 6M de regates. Tots esperaven que aquesta visita s'allargués, sobretot tenint en compte el gran dia que, ben aviat, celebrarà Felip VI.

No obstant això, Joan Carles ha sorprès prenent una decisió amb què ha evitat el seu fill. El motiu no és cap altre que no ser present al desè aniversari de la coronació de Felip. El rei emèrit ha posat rumb a Abu Dhabi abans del dimecres 19 de juny, quan el seu fill viurà una jornada molt especial.

Muntatge amb Felip VI amb corbata blava i Joan Carles I amb corbata verda

Joan Carles I evita ser present al desè aniversari de la coronació de Felip VI

Joan Carles I ha tornat a Espanya per visitar de nou Sanxenxo i posar-se al timó d''El Bribón'. Durant aquests dies, l'emèrit ha presidit el lliurament de premis de la Regata de Turismo de Galicia, i ha estat guardonada la seva embarcació.

El que molts pensaven era que, després de la visita a Galícia, Joan Carles viatjaria a Madrid per ser al costat del seu fill. Tot i això, diumenge tornava a posar rumb als Emirats, evitant així una setmana clau per a Felip VI. El motiu ha estat no ser present al desè aniversari de la coronació de Felip que tindrà lloc el dimecres 19 de juny.

El rei Joan Carles saluda amablement la premsa a Sanxenxo

D'aquí a dos dies tindrà lloc una jornada molt especial per a la família reial. Felip, juntament amb Letícia i les seves dues filles, Leonor i Sofia, viuran un dia que recorda el seu ascens al tron. Fa deu anys que Felip va ser coronat com a rei després que Joan Carles anunciés la seva abdicació.

Amb motiu d'una data tan assenyalada, La Zarzuela ja té planejats diversos actes amb què rememorar aquell dia. Primer tindrà lloc una desfilada militar dels tres Exèrcits, la Guàrdia Civil i la Guàrdia Reial. Una desfilada que la família completa gaudirà des del balcó del Palau Reial.

Imatge del rei Felip i la reina Letizia després del discurs de Margarita Robles

Notable serà l'absència de Joan Carles, que ha optat per no ser present a cap dels actes planejats per la casa reial. Per això, ha decidit tornar a Abu Dhabi, on es va instal·lar després d'anunciar la seva abdicació. Encara que no és la primera vegada que s'absenta d'un acte d'especial rellevància, crida l'atenció que marxés dies abans del desè aniversari.

Joan Carles I, el gran absent el gran dia de Felip VI

Dimecres que ve, tot el país celebrarà l'aniversari de la coronació de Felip VI. La família reial al complet encapçalarà cadascun dels esdeveniments que la casa reial ja ha planificat per a aquest gran dia.

Un serà un dinar commemoratiu al Menjador de Gala del Palau, on es reuniran grans personalitats del país. Per acabar, també tindrà lloc un concert homenatge a Felip VI i una projecció a la façana del Palau Reial d'aquests anys de regnat.

Imatge de la princesa Leonor, el rei Felip VI, la reina Letizia i la infanta Sofia a l'acte de la jura a la Constitució

Tenint en compte que Joan Carles ha viatjat amb assiduïtat a Espanya i que fa uns dies era a Galícia, se n'esperava la presència. No hauria estat estrany que aprofités la seva estada al país per allargar-la i no perdre's el gran dia del seu fill.

Ara bé, això no ha estat així i, només finalitzar el lliurament de trofeus de diumenge passat, tornava als Emirats. D'aquesta manera, evita acaparar l'atenció el dia clau per a Felip i opta per quedar-ne totalment al marge.

Una decisió que posa en relleu que, malgrat els rumors de proximitat amb el seu fill, no ha volgut celebrar els seus deu anys com a rei.

➡️ Família reial

Més notícies: