Muntatge de fotos de primer pla de la infanta Cristina de Borbó i la reina Letizia, totes dues amb rostre somrient
FAMÍLIA REIAL

La infanta Cristina decideix acostar-se a Letícia amb un gest que ningú esperava

La infanta Cristina reprèn la seva agenda reial gràcies a l'acostament que s'ha produït entre ella i la reina Letícia

Ja han passat 10 anys des que Letícia i Felip VI van prendre una de les decisions més dràstiques de tot el seu regnat. Tot just ascendir al tron espanyol, els actuals monarques van fer diversos canvis dins d'aquesta institució que van afectar, directament, les infantes Cristina i Elena.

En un intent per marcar distància amb el regnat de Joan Carles I, van dur a terme una sèrie de modificacions dins de la Corona espanyola. Entre aquestes, la sortida de les filles de l'emèrit de la família reial del nostre país.

Felip VI mirant de banda seriós en vestit gris i corbata blava i Letizia mirant a l'altre somrient amb la mà al cap i una jaqueta de quadres de colors

Aquest exercici de transparència per part de la reina Letícia i el seu marit va portar una sèrie de conseqüències per a la infanta Cristina i la seva germana. Tant és així que la presència de totes dues als diferents actes oficials de la monarquia ha estat pràcticament inexistent en aquests 10 anys. Tanmateix, ara sembla que les coses han canviat.

Tal com hem pogut veure els darrers dies, s'ha produït un acostament entre la reina i les seves cunyades. I n'és una prova que, a poc a poc, totes dues han estat recuperant el seu protagonisme dins de l'agenda oficial de la casa reial espanyola.

El 12 de juny passat, la infanta Cristina va acudir a la 42a edició de la cerimònia de lliurament de les beques de postgrau a l'estranger de la Fundació La Caixa. Empresa en què, des de fa anys, treballa com a directora d'Àrea Internacional.

Imatge primer pla de la infanta Cristina amb cara feliç i amb unes arracades de flors negres i dorades. Està a una cerimònia a Paris, febrer 2023

Per la seva banda, la infanta Elena també l'hem poguda veure en algun acte públic. Entre aquests, la cerimònia de lliurament de premis de la XXXIII edició del Concurs de Pintura Infantil i Juvenil per a Centres Escolars de Patrimoni Nacional.

El 6 de juny passat, i després de molt de temps allunyada de l'agenda reial, la cunyada de Letícia va reprendre les seves tasques institucionals i va presidir aquest acte important. Cosa que, a jutjar per la seva actitud, li va fer especial il·lusió.

La infanta Cristina aconsegueix lligar caps amb Letícia i recupera el seu protagonisme dins la família reial

El passat 19 de juny de 2014, va tenir lloc l'ascensió al tron de Felip VI i la reina Letícia. Des de llavors, i fent un exercici de transparència, els reis actuals van prendre una sèrie de decisions per fer-li una rentada de cara a la monarquia del nostre país.

Tant és així que van optar per treure les infantes Cristina i Elena de la família reial espanyola. Aquest gest significatiu va suposar que totes dues deixessin de participar en l'agenda oficial de la institució.

La infanta Elena somrient amb un abric i bufanda negres al costat de la infanta Cristina somrient en abric gris

Letícia i Felip van prendre aquesta decisió dràstica arran de diversos esdeveniments que es van produir a les seves respectives vides. D'una banda, la duquessa de Lugo es va convertir al centre de totes les mirades després de sortir a la llum el seu sonat divorci de Jaime de Marichalar.

No obstant això, va ser la seva proximitat a Joan Carles I el fet que va provocar que tant Letícia com el seu germà decidissin distanciar-se'n. I és que el que buscaven els monarques era allunyar-se completament de l'emèrit i de tots els escàndols que van transcendir sobre el seu regnat.

La infanta Cristina, per la seva banda, es va veure greument esquitxada per la implicació d'Iñaki Urdangarin en el cas Nóos. Tant és així que, en un intent perquè la Corona espanyola no es veiés afectada per aquesta trama de corrupció, els reis van optar per deslligar-se'n tant com va ser possible.

Ara, però, sembla que les coses han canviat. I n'és una prova l'acostament evident que s'ha produït entre Felip VI, la reina Letícia i les infantes. Gest que ha provocat que totes dues hagin recuperat part del seu protagonisme dins de monarquia del nostre país.

Una reconciliació que, en gran manera, ha estat possible gràcies a la intervenció de la reina Sofia. Segons apunten diverses fonts, l'emèrita ha estat la responsable de tornar a unir els tres fills.

➡️ Família reial

Més notícies: