Muntatge amb la infanta Cristina somrient i Letizia amb pendents llargs
FAMÍLIA REIAL

La inesperada notícia de la infanta Cristina que deixa Letícia amb les mans lligades

La infanta Cristina celebra el seu aniversari amb la millor notícia després de les polèmiques amb Urdangarin

La infanta Cristina està de celebració, avui, 13 de juny, per què fa 59 anys. I ho fa en un moment en què, de mica en mica, va recuperant protagonisme dins de la Casa Reial després d'anys completament apartada.

La inesperada notícia de la infanta Cristina és que torna a tenir responsabilitats institucionals. Aquesta decisió ha estat presa per Felip i pels actuals caps de la Casa Reial, fent que Letícia no pugui fer res per evitar-ho. La reina té les mans lligades respecte a la incorporació de Cristina i també davant la presència dels seus nebots a la Zarzuela.

La Infanta Cristina saludant la gent pujant al cotxe al casament de Pepe Treviño i Paula Fernández

La infanta Cristina recupera protagonisme a la Casa Reial

La infanta Cristina avui fa 59 anys amb una situació personal molt diferent de la de fa un any. Després de la firma del seu divorci amb Iñaki Urdangarin, ja és una dona lliure que ha aconseguit deixar enrere el seu passat. Aquests canvis a la seva vida han estat els que han facilitat que, a poc a poc, la infanta reprengui el seu paper a la Casa Reial.

Tot i que no presideix grans esdeveniments, la inesperada notícia de Cristina és que ha tornat a tenir representació dins de la monarquia. Un paper que Letícia no ha pogut evitar, ja que és una decisió de Felip VI i els caps de la Casa Reial. És per això que la reina té les mans lligades i només pot fer respectar la nova fórmula que s'està imposant.

La infanta cristina arribant a la missa en memòria de Fernando Gómez-Acebo

El polèmic passat de la infanta Cristina amb Iñaki va provocar la ruptura completa amb la institució. En va ser apartada i relegada a un segon pla. Els reis no volien veure's esquitxats i van optar per allunyar-se completament dels Urdangarin.

La reina Letizia i Felipe Vi comparteixen una tensa mirada als Premis Cervantes

Tot i això, ara que la infanta ha renegat d'Iñaki i ha trencat tot vincle amb ell, hi ha hagut un canvi notable a la Zarzuela. D'un temps ençà, hem vist Cristina molt més implicada en els actes institucionals. Sense anar més lluny, va estar en el lliurament de les beques de La Caixa, presidida per Felip, cosa que mai no havia fet.

També la vam veure en un acte per Setmana Santa amb la reina Sofia, amb qui es va mostrar d'allò més còmplice. Resulta evident que la infanta ha recuperat la seva agenda oficial, cosa que sens dubte l'acosta més a la Zarzuela.

La infanta Cristina torna a la Zarzuela

Alhora que la infanta Cristina recupera protagonisme a la Casa Reial, també està desapareixent el seu veto a la Zarzuela. El que ha provocat aquest canvi de pensament a palau és la presència dels seus fills Irene i Miguel Urdangarin.

Tots dos s'han traslladat al Pavelló de la Reina, on conviuen amb la reina Sofia i la princesa Irene de Grècia. No és estrany que, a causa d'aquesta circumstància, Cristina tingui via lliure per visitar els seus fills quan vulgui. Una mica impensable fa anys, quan la seva presència estava completament prohibida arran de l'escàndol del cas Nóos.

La infanta Cristina arriba amb el seu fill al casament de José Luis Martínez-Almeida

La situació a palau ha canviat de manera notable. S'hi aprecia un acostament entre la família que ha cridat poderosament l'atenció dels mitjans. Cada cop són més els actes privats en què es reuneixen, com l'aniversari de la infanta Elena el mes de desembre passat.

La presència en la celebració de Felip i Letícia coincidint amb la infanta Cristina i Joan Carles va ser el primer pas cap al canvi. Tot i que l'emèrit continua sense trepitjar la Zarzuela, la infanta a poc a poc es va guanyant la confiança dels reis.

Experts a la Casa Reial afirmen que aquest canvi podria tenir relació amb un pla de futur. Un pla que obeeix a la coronació de Leonor i com volen que, arribat el moment, la família estigui més unida que mai per fer-li costat.

Sigui com sigui, la infanta Cristina celebra el 59è aniversari gaudint d'una situació privilegiada dins de la institució.

➡️ Família reial

Més notícies: