Imatge de fons d'un caixer amb una persona que hi opera, juntament amb una altra imatge difuminada d'un rètol d'Orange Bank i una altra imatge en primer pla d'una dona amb gest de preocupació

SOCIETAT

El banc que desapareix a Espanya: els clients més afectats

Un conegut banc ven el seu negoci a BNP Paribas, que treballa a Espanya com a Cetelem, i així ho patiran els seus clients

Notícia d'abast a l'àmbit bancari que afecta nombrosos clients al nostre país. I és que Orange va començar fa temps a oferir els seus serveis aquí amb la secció bancària Orange Bank.

Oferia un compte digital amb targeta de dèbit i compte d'estalvi associats, però fa tot just unes hores ens hem assabentat que ha venut el seu negoci a BNP Paribas. Una reputada entitat francesa que al nostre país ofereix comptes a particulars a través de la marca Cetelem.

En el cas que disposeu en aquests moments d'un compte online d'Orange Bank, per ara res no canvia. I podràs continuar operant a través de l'app. Això sí, així que es produeixi la integració tècnica a Cetelem, "ja no estarà operativa", informa l'OCU.

Imatge d'un rètol d'una oficina d'Orange Bank
Orange Bank diu adeu a Espanya | Orange Bank

Orange Bank diu adéu a Espanya: ven el negoci i així afecta el client

El que és negatiu per als afectats és que, quan es produeixen aquests processos d'integració, les condicions dels productes contractats es modifiquen. I en aquest cas, les de Cetelem serien pitjors que les que tenen actualment els que tenen productes contractats amb Orange Bank.

  • No és gratuïta: cobra una comissió de manteniment de 0,99 euros al mes
  • No treballa amb Bizum
  • Cobra per treure diners d'altres caixers: Orange Bank permet tres retirades mensuals sense comissions a tots els caixers

Això sí, has de saber que Cetelem dona suport de comptes per a tercers com la Money Go de Yoigo. És ben cert que les condicions d'aquest compte són realment interessants i molt millors que les pròpies de Cetelem.

BNP pot variar les condicions de certs productes avisant abans

Per ara, no sabem del cert si Cetelem canviarà les condicions dels clients d'Orange Bank. I veurem si el compte passa a ser gratuït o es manté amb l'esmentada comissió.

L'OCU exposa a la seva web que "els bancs poden canviar, de manera unilateral, les condicions dels productes dels contractes que no tinguin una durada determinada". Ho poden emprendre exposant-te les modificacions amb "una antelació, com a mínim, de dos mesos".

En el cas dels productes de què parlem, un compte corrent, una targeta de dèbit i un compte d'estalvi associats, podrien canviar-ne les condicions.

Si finalment, apunta l'OCU, es dona aquest canvi de condicions als comptes d'Orange Bank, que seran integrats a Cetelem, busca altres opcions. Fes-ho fins que trobis una entitat bancària que et dona el que realment necessites i et beneficiï més que Cetelem.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: