Un home, amb una casa a la mà i unes claus, i en primer pla una dona amb cara de sorpresa

SOCIETAT

Els bancs assenyalen la hipoteca que més et convé ara mateix a Espanya

Quan hem de demanar una hipoteca, ens assalten els dubtes, però actualment n'hi ha una de més aconsellable que la resta segons el teu perfil

Quan pensem a adquirir un habitatge, sabem que hem de pensar bé quin tipus d'hipoteca hem de triar. Si és fixa (constant per sempre) o variable (segons l'euríbor). O bé una hipoteca mixta, una barreja entre les dues primeres.

El comparador financer HelpMyCash ha posat sobre la taula aquest assumpte, a més de publicar a la seva pàgina web quines són les millors hipoteques del març. Sobretot, exposen als futurs hipotecats que “és impossible saber si es pagarà menys a la llarga amb un interès fix, variable o mixt”.

La hipoteca fixa, la més convenient "per a persones amb baixa intolerància al risc"

Això sí, posen de manifest que pot ser més beneficiós contractar una hipoteca o una altra segons quin és el perfil de l'hipotecat. Aquest comparador explica que "una hipoteca fixa s'ajusta millor a una persona amb baixa tolerància al risc".

La raó no és cap altra que el seu interès mai canvia, de manera que les quotes que es pagaran seran sempre les mateixes. Si tenim por que l'Euríbor variï significativament i se situï en uns nivells elevats que facin pujar la nostra quota, la fixa és la nostra hipoteca. Ara mateix, l'Euribor cotitza al 3,701% i la mitjana del març està en un 3,728%.

Això sí, en cas de la baixada de l'Euríbor, aquells que contracten una hipoteca fixa no es poden beneficiar d'aquests descensos. El que podria fer el client és refinançar el préstec hipotecari perquè es redueixi el tipus fixat, si el banc dona l'ok a la sol·licitud.

Una bona hipoteca fixa hauria de tenir “un interès fix del 2,75% o inferior sense necessitat de contractar productes del banc que costin diners”, apunten. Des d'aquest comparador financer, aconsellen als futurs hipotecats negociar amb diversos bancs per aconseguir el millor preu que puguin.

Hipoteca variable

El comparador financer exposa que podria ser beneficiosa una hipoteca variable per als que tenen tolerància al risc i poden fer front a canvis a les quotes. Si l'euríbor cotitza en valors reduïts, l'hipotecat se'n beneficiarà. I serà perjudicial en cas que l'índex es dispari.

Apunten igualment que els bancs posen sobre la taula hipoteques variables amb diferencials reduïts (que s'afegeix l'euríbor per calcular l'interès). "No és difícil aconseguir tipus variables des d'Euríbor més 0,49% si es regateja amb les entitats i es compta amb una bona situació econòmica", afirmen.

Hipoteca mixta

Sobre aquest tipus d'hipoteques, cal conèixer que el vostre interès és fix durant un període inicial d'entre 5 i 15 anys. Després d'aquest termini, el tipus es modifica a variable i depèn de l'euríbor. Pel que fa al diferencial, aquest és una mica més elevat que el de les variables.

Aquest tipus d'hipoteca "convé a una persona que vol pagar una quota estable i assequible durant els primers anys. I que considera que l'euríbor no patirà pujades molt brusques a mitjà o a llarg termini".

Les millors hipoteques mixtes són aquelles que compten amb "un 2,50% fix durant els primers deu anys. I de l'euríbor més 0,55% per a la resta del termini, que es pot aconseguir amb la domiciliació de la nòmina", finalitzen.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: