Fotomuntatge amb una imatge d'unes oficines de Caixabank i al capdavant una bandera catalana
SOCIETAT

La gran notícia que acaba de donar CaixaBank sobre què passarà a Catalunya aquest any

CaixaBank ha pronosticat per a Catalunya un creixement notable per damunt de la mitjana aquest 2024


CaixaBank acaba de donar la millor notícia a Catalunya. L'entitat bancària pronosticava en un informe publicat dimarts passat que la comunitat serà "una de les regions peninsulars més dinàmiques" d'aquest 2024.

Exactament, CaixaBank preveu un creixement del 2% a Catalunya per l'augment de l'ocupació i el turisme. Es tracta d'una dècima més que la mitjana d'Espanya.

CaixaBank dona la millor notícia a Catalunya

Bones notícies de CaixaBank per a Catalunya. En un informe de CaixaBank Research d'aquest dimarts, 19 de març, l'entitat bancària ha assegurat que Catalunya serà una de les regions on el creixement serà més pronunciat aquest 2024.

Una dada que, segons ha assegurat el servei d'estudis de CaixaBank, es deuria a la "notable resiliència en un context complicat" de l'economia catalana. I és que valoren que Catalunya presenti un teixit productiu diversificat, un fet que fa que la comunitat estigui més ben preparada per comptar amb fons europeus.

Han destacat, a més, que la pujada dels salaris i la contenció de la inflació, així com a una major creació de llocs de treball, donaran suport al consum i produiran una millora de l'activitat industrial, especialment al sector de l'automoció.

Cartell negre amb el logo de CaixaBank

CaixaBank preveu un creixement del 2% a Catalunya

CaixaBank preveu que el creixement a Catalunya durant el 2024 sigui del 2%, amb una dècima més que la mitjana d'Espanya. Ja durant el 2023, CaixaBank ha estimat que el PIB català va créixer un 2,7%, situant-se a dues dècimes per sobre de la mitjana.

Des de CaixaBank han valorat aquestes darreres dades, i han qualificat d'una "evolució molt positiva" la que presenta Catalunya per a aquest exercici. Pel que fa als afiliats el 2023, CaixaBank ha anunciat que es va produir un increment, amb un augment del 2,8%, també una dècima per sobre de la mitjana espanyola. Unes dades que es van mantenir, presentant un 2,6% el mes de febrer passat.

Com han afirmat des de CaixaBank, Catalunya també ha millorat pel que fa a les exportacions el 2023, que han crescut fins a un 6,11%. Es tracta d'un "millor comportament" comparat amb la mitjana d'Espanya.

Tot i això, Catalunya no serà de les úniques comunitats que podrien presentar un creixement més elevat aquest any, segons CaixaBank. També serien Madrid, on es preveu un creixement del 2,2%, les Canàries, del 2,5%, i les Illes Balears, amb un 2,7%, les que se situarien per sobre de la mitjana a Espanya.

➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: