Muntatge d'una noia traient bitllets d'un caixer automàtic al costat d'una imatge de bitllets

SOCIETAT

El Banc d'Espanya llança un avís molt útil sobre els comptes bancaris

El Banc d'Espanya dona a conèixer un tipus de compte bàsic necessari per a les persones en situació de vulnerabilitat

Quan no disposeu d'un compte bancari i necessiteu obrir-ne un, us vindrà bé el compte de pagament bàsic, explica el Banc d'Espanya en Cliente Bancario. Has de saber que aquest compte és gratuït per a aquells demandants que estan patint una situació de vulnerabilitat.

Parlem d'un producte bancari que inclou els serveis més elementals d'un compte per una comissió de tres euros mensuals. Aquesta comissió cobreix l'ús il·limitat d'obertura, utilització i tancament del compte, dipòsit de fons en efectiu i retirades d'efectiu en caixers. També les operacions amb targeta de dèbit o prepagament.

I és que cobreix fins a 120 operacions de pagament anuals en euros dins de la UE (càrrecs domiciliats i transferències a oficina i mitjançant serveis en línia), tal com explica el Banc d'Espanya.

El Banc d'Espanya explica detalladament com obrir un compte de pagament bàsic

Els bancs estan obligats a oferir aquest tipus de comptes, sense condicionar la signatura a la subscripció d'altres serveis. S'ha d'oferir a aquells ciutadans que resideixin legalment a la Unió Europea encara que no tinguin domicili fix. Als que siguin sol·licitants d'asil o si no tenen un permís de residència, però la seva expulsió és impossible.

A més, segons el Banc d'Espanya, han d'informar-ne detalladament i donar a conèixer quins són els seus trets principals. Això sí, hi ha diversos supòsits en què us poden denegar l'obertura d'aquest compte de pagament bàsic:

  • Ser titular a Espanya d'un compte corrent
  • Que l'obertura del compte sigui contrària als interessos de seguretat nacional o d'ordre públic
  • No oferir la informació que et requereix l'entitat per complir les obligacions sobre blanqueig de capitals o de finançament del terrorisme

El Banc d'Espanya, alhora, us ofereix uns consells realment vàlids si demanareu l'obertura d'aquest compte de pagament bàsic:

  • Presentar la documentació necessària, en regla i vigent.
  • Fer la sol·licitud per escrit amb la data i la relació dels documents lliurats
  • Tenir la certesa que l'entitat segella la teva sol·licitud i te'n dona un resguard
  • Col·laborar amb l'entitat si et requereix la teva situació administrativa o econòmica
  • Si l'entitat et denega el compte, t'ho has de fer saber per escrit i gratis en un màxim de 10 dies des del lliurament de la documentació
  • Si us l'han denegada, l'entitat us ha d'informar de com reclamar
➡️ Bancs ➡️ Societat

Més notícies: