Un agent de la Guàrdia Civil, recolzat sobre una moto, i al cercle, uns bitllets de 50 euros

SOCIETAT

La novetat que té la DGT a les carreteres: si et despistes, cau multa

La DGT farà servir nous mitjans per detectar les conductes irregulars a la carretera a partir de l'estiu

La Direcció General de Trànsit (DGT) posarà en marxa una nova mesura que pot agafar per sorpresa molts conductors. Obligarà en certa mesura a extremar les precaucions encara més al volant, ja que altrament podrien enfrontar-se a importants multes.

L'organisme que dirigeix Pere Navarro recorre a diferents sistemes per controlar els excessos de velocitat i les infraccions més comunes. Entre aquests, l'ús de radars o helicòpters. Tot i això, en aquest intent per reduir la sinistralitat tenen previst incorporar nous mitjans.

La DGT confirma que a partir de l'estiu també hi haurà motos camuflades pel nostre país. Així ho avançava el director general de l'organisme a El País.

Patrullaran les carreteres amb motocicletes de gran cilindrada, en general de color gris i sense cap mena de distintiu de Trànsit. Per ara, ja s'han deixat veure per les carreteres un parell de models, com són les Honda ST 13000 i la BMW R1150 RT, publica El Español.

Imatge d´un agent de la Guàrdia Civil amb una de les motos oficials
Hi ha diversos models de motos que et pots trobar a la carretera | Social Drive

La DGT se centrarà en les infraccions més freqüents

La DGT utilitzarà les motos per perseguir les conductes més perilloses, però també les infraccions que solen provocar més contratemps. Per això posaran una atenció especial a vigilar l'ús del mòbil i l'excés de velocitat. Són irregularitats que se sancionen amb 200 euros i la pèrdua de quatre punts.

També controlaran el consum d'alcohol i drogues. Quan detectin la presència d'algun conductor amb símptomes d'haver consumit alguna de les substàncies, tindran potestat per reclamar la presència d'un altre equip. D'aquesta manera podran sotmetre les persones als controls que calguin.

Des de la DGT recorden que això es castiga amb una multa que va des dels 500 fins als 1.000 euros. A això se li sumarà la pèrdua de sis punts al carnet de conduir.

Aclareixen que la presència de guàrdies civils amb moto per les nostres carreteres no és una cosa nova. L'any passat ja es van deixar veure per Galícia vigilant les principals rutes motoristes d'aquest territori.

Els consells de la DGT per disminuir els accidents

La DGT, a través del director general, va oferir una sèrie de recomanacions per reduir la sinistralitat. En primer lloc, incideix en la necessitat de conduir descansat. En cas de qualsevol símptoma d'esgotament, no s'ha d'arriscar mai, i serà preferible estacionar en un lloc segur.

La resta de consells són de sobres coneguts per tots. "Posar-se el cinturó de seguretat; si beus no condueixis; i no tinguis distraccions", apunta Navarro. Demana, a més, als motoristes "molta prudència".

➡️ Societat

Més notícies: