Muntatge amb un agent de la Guàrdia Civil de trànsit amb un conductor dins d'un cotxe vermell, una mà amb diversos bitllets d'euro i el logotip de la DGT

SOCIETAT

La DGT alerta d'una nova multa de trànsit a Espanya: com la pots evitar

La nova mesura de la DGT té com a objectiu que tots els vehicles vagin correctament identificats i sense elements no homologats

La DGT s'ha posat seriosa una vegada més amb els conductors els vehicles dels quals porten afegit un complement que en dificulta la identificació. Estem parlant d'una nova sanció que ha imposat la Direcció General de Trànsit a tots aquells que portin un complement de forma incorrecta.

Estem referint-nos a aquells vehicles que portin instal·lades i utilitzin boles de remolc sense l'homologació legal. Aquells que no compleixen la llei, s'emportaran una bona multa que podria arribar fins als 400 € en alguns casos.

El motiu d'interposar aquesta multa per part de la DGT és assegurar-se una identificació correcta dels vehicles, sobretot quan transporten algun petit remolc o bicicleta. La DGT aclareix que el vehicle ha de deixar sempre visible la matrícula i no pot estar compromesa per complements com la bola de remolc. Ni per un altre vehicle no motoritzat que arrossegui.

Si aquest complement no deixa veure la matrícula del vehicle de manera no intencionada, la multa pot arribar a les 200 €. I parlem d'una multa més gran, fins a 400 €, en cas que la bola de remolc no tingui l'homologació adequada.

Imatge de fons d'un cotxe amb una bola de remolc a la part del darrere i una altra imatge d'un cotxe de la Guàrdia Civil
És important que aquest element estigui homologat | Europa Press, Getty Images

El complement pel qual et sancionarà la DGT fins a 400 euros: com evitar la multa

En aquest segon cas, ens referim que no hagués estat instal·lada per un taller autoritzat. Cal concretar que la ITV serà sempre responsable de fer la instal·lació legal i homologació d'aquests accessoris concrets.

Si no voleu rebre una d'aquestes multes, la DGT aconsella als conductors que tinguin tota la documentació requerida per acreditar la instal·lació i homologació de la bola de remolc.

És vital disposar de l'informe de conformitat i del certificat d'instal·lació del taller. Estem parlant de dos documents que estem obligats a presentar en qualsevol inspecció que emprenguin les autoritats pertinents.

Així mateix, el propietari del vehicle sempre ha d'assegurar-se que la bola de remolc està correctament fixada i controlar el pes de la càrrega que porti. Són mesures de prevenció per evitar ensurts quan ens posem al volant amb aquest tipus de complements que van annexos al nostre cotxe.

➡️ Societat

Més notícies: