Una mare col·loca un nen a la cadireta del cotxe, i al cercle, un agent de la guàrdia civil

SOCIETAT

Missatge de la DGT als pares que porten els seus fills al cotxe

La DGT es mostra molt clara sobre la manera com han de viatjar els menors al cotxe perquè no pateixin danys en cas d'accident

La Direcció General de Trànsit (DGT) torna a incidir en una qüestió que afecta els pares que portin els seus fills al cotxe. La seguretat i la prevenció són essencials, per la qual cosa recorden l'obligació de complir les normatives vigents. Encara que per als nens resulti molt atractiu viatjar al seient davanter del vehicle, aquesta possibilitat haurà d'esperar fins que es compleixin una sèrie de condicions.

La legislació actual de la DGT assenyala que fins a 135 centímetres "és obligatori viatjar sempre amb un sistema de retenció infantil (SRI) adaptats al pes i la talla". A més, recalquen, que "com a normal general, han d'anar sempre als seients del darrere".

La DGT indica que si no va amb el SRI correctament instal·lat i cordat, les possibilitats de patir lesions molt greus es multipliquen. Davant de qualsevol frenada o col·lisió, el menor sortiria disparat amb gran força colpejant "als altres ocupants del vehicle".

Convé que els pares estiguin atents a totes les novetats que es vagin incorporant en matèria normativa. L'article 117 del Reglament General de Circulació, modificat pel Reial Decret 667/2015, estableix com han de viatjar els menors als seients.

La DGT aclareix quan poden anar als seients davanters

La DGT explica que els nens a partir de 12 anys i aquells que sobrepassin els 135 centímetres d'alçada podran fer servir els seients davanters. Per això, igual que passa amb la resta d'ocupants, serà obligatori l'ús del cinturó de seguretat.

A manera de prevenció, també aconsellen que se segueixin emprant els sistemes de retenció infantil fins que arribin als 150 centímetres. El pes és un altre dels factors que es tenen en compte, on caldrà escollir una cadira d'acord amb els quilos del nen.

Excepcions per part de Trànsit

Un cop compleixin aquests requisits no hi haurà impediments perquè viatgin a la part davantera del cotxe, segons la DGT. Però també cal fer esment a una sèrie d'excepcions que permetran que puguin anar a aquesta part del vehicle sense necessitat de complir amb aquesta norma.

Serà quan l'automòbil no tingui seients del darrere, tots els seients del darrere romanguin ocupats per menors de menys de 135 centímetres i no es puguin col·locar al darrere totes les cadiretes necessàries. Si es dona qualsevol d'aquestes circumstàncies, el nen podrà fer ús del seient de copilot. Per això cal que utilitzi un sistema de retenció infantil homologat.

Les multes de la DGT

La DGT sancionarà els conductors que no compleixin aquestes normes. La multa arriba a assolir els 200 euros. Fins i tot, els agents tindran la possibilitat d'immobilitzar el cotxe en cas d'infracció.

Des de Trànsit ofereixen una sèrie de recomanacions a tenir en compte si viatjaràs amb nens. Cal evitar que el cap del petit sobresurti per sobre del respatller i no portar-los mai als braços ni fent servir el mateix cinturó de seguretat que l'adult. La cadira, a més, ha d'estar correctament instal·lada.

➡️ Societat

Més notícies: