Imatge de fons de dues persones a l'interior d'un cotxe, amb una altra imatge d'un agent de la Guàrdia Civil de Trànsit

SOCIETAT

La DGT avisa: els casos en què s'emportarà una multa de trànsit el copilot

La DGT recorda que tots els ocupants del vehicle, no només el conductor, han de mantenir una conducta responsable

La Direcció General de Trànsit (DGT) incideix una vegada més en la necessitat extremar les precaucions al volant. Però també posa el focus sobre els copilots, que han d'assumir una sèrie de responsabilitats dins del vehicle. El seu comportament pot influir en la seguretat de la conducció i si no s'ajusta a la reglamentació, podrien enfrontar-se a sancions.

Aquest organisme recorda que el compliment de les normes de trànsit afecten tots els ocupants del cotxe, no només el conductor. Una de les infraccions més freqüents entre els copilots és la no-utilització del cinturó de seguretat. La multa pujaria fins als 200 euros, encara que no implicarà la pèrdua de punts.

La DGT afegeix que quan el passatger que viatja sense el sistema de protecció és un menor, la responsabilitat i sanció recau sobre el conductor. Aquest darrer ha de garantir que es compleixin les diferents normes de seguretat en aquest espai.

Però hi ha moltes altres actituds entre els copilots que poden acabar amb sanció. També es considera com a infracció portar els peus sobre el tauler de control o viatjar amb una postura excessivament reclinada. En cas de frenada o accident estaria posant en perill la seva vida, i tant el coixí de seguretat com el cinturó de seguretat no podrien complir la seva comesa.

Aquest tipus de situacions estan sent molt perseguides per les autoritats de Trànsit. En cas que ho detectin en un avançament o a través de les càmeres dels drons, la multa de la DGT arribaria als 100 euros. S'imposarà la mateixa sanció quan es tregui per la finestreta els peus, el cap o els braços.

La DGT avisa del risc de llençar objectes

La DGT també castiga l'acció de llençar objectes per la finestreta, sigui escombraries o burilles. S'hi presta molta atenció, ja que pot derivar en un incendi, amb conseqüències especialment greus. La multa pujaria fins als 500 euros.

Fins i tot podrien aplicar-se penes de presó quan aquestes burilles originessin un foc. Això suposa un clar compromís per a la seguretat, però també amb la cura del medi ambient.

La DGT té clar que a través de les campanyes de conscienciació no només cal captar l'atenció dels conductors. La resta d'ocupants d'un vehicle també tenen un paper important i han d'assumir una conducta responsable. Ells també tenen a la mà la possibilitat de prevenir accidents a la carretera.

➡️ Societat

Més notícies: