Imatge de fons d´un cartell d´una oficina del SEPE i una altra d´un home amb gest preocupat
SOCIETAT

El motiu pel qual no pots cobrar l'atur, encara que t'hagis quedat sense feina

Moltes persones acudeixen a les oficines del SEPE per sol·licitar la prestació, però es troben amb aquesta sorpresa

Quan els treballadors es queden sense feina tenen la possibilitat de sol·licitar una prestació per desocupació. Per això és obligatori que es compti amb un mínim de 360 dies cotitzats a la Seguretat Social. Però en alguns casos, fins i tot complint aquesta darrera mesura, no podran cobrar l'atur.

Des del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) confirmen que mentre quedin dies de vacances per gaudir no es podrà tramitar aquest ajut. Això passa amb força freqüència entre aquelles persones que són acomiadades o que finalitzen el seu contracte. Arriben al final de la relació contractual sense haver-se beneficiat d'aquelles jornades de descans que li corresponen.

Aclareixen als possibles interessats que no és possible demanar la prestació contributiva perquè “encara no estàs en situació legal de desocupació”. Aquest requisit és imprescindible per "tenir dret" a l'atur.

Tuit del SEPE sobre la prestació per desocupació

El SEPE afegeix que el treballador passarà a estar aturat una vegada conclogui el període de vacances no gaudides. A més, el pagament d'aquests dies per part de l'empresa han d'aparèixer recollits a la liquidació o a la liquidació.

Durant aquest període, fins que finalitzin les vacances, la companyia en qüestió té l'obligació de continuar cotitzant a la Seguretat Social per l'assalariat. Per tant, encara no es pot demanar atur.

Quant de temps té l'aturat per sol·licitar l'atur

Un cop arribin a la fi les vacances, la persona sense feina ja adquirirà la condició de desocupat. A partir d'aquí compta amb un termini de 15 dies hàbils per sol·licitar la prestació al Servei Públic d'Ocupació. Té diverses vies per fer-ho.

La més senzilla és per mitjà de la Seu Electrònica del SEPE o acudint en persona a una oficina de prestacions. Per això últim serà necessari disposar de cita.

També adverteixen sobre la necessitat de fer prèviament un tràmit determinat. Cal donar-se d'alta com a demandant d'ocupació al servei públic d'ocupació de la comunitat que li correspongui.

➡️ Ajuts ➡️ Societat

Més notícies: