Muntatge amb un home bevent una llauna i un cercle amb diverses begudes en llauna

SOCIETAT

Les 5 begudes saludables que l'OCU anima a comprar aquesta setmana

L'OCU dona especial importància a l'elecció de les begudes quan volem portar una alimentació saludable

L'OCU ha analitzat les begudes que prenem. I és que moltes vegades ens centrem tant a cuidar la nostra alimentació, que deixem de banda les begudes que consumim. Una mala elecció pot fer, no només que no baixem de pes, sinó que l'efecte sigui el contrari del que busquem.

Per això, l'OCU ha fet una llista de begudes que ens recomana perquè no tinguem aquest problema. Algunes són òbvies, o ho haurien de ser, però d'altres segurament et sorprenen. En qualsevol cas, anota-les bé perquè la teva alimentació es vegi complementada amb allò que tries de beguda.

No ens podem oblidar que les begudes acompanyen tots els àpats, per això no és una cosa que no tingui importància. L'elecció d'aquestes influeix tant a l'èxit a l'hora de baixar de pes com a la nostra salut. Així que dona-li la importància que es mereix, com ha fet l'OCU amb aquestes recomanacions.

Les 5 begudes saludables que recomana l'OCU

Una alimentació saludable inclou més aspectes que el mateix menjar. Són cinc les begudes que l'OCU ha destacat per tenir en compte i incloure-les als nostres hàbits diaris. Quan t'hi acostumis, segurament veus els resultats i no voldràs canviar.

1. Aigua mineral

Comencem amb una beguda que no se li escapa a ningú, que és una de les opcions més saludables. No cal que l'OCU ens digui que és una de les millors opcions per satisfer la set. A més, al nostre país té una composició constant gràcies a provenir de fonts subterrànies pures.

Sí que hi ha una mica de controvèrsia sobre la quantitat d'aigua que hauria de beure una persona. No hi ha res clar sobre això, així que cada persona haurà de beure allò que necessiti. Tot i això, no hi haurà cap problema amb la quantitat, ja que l'aigua és una beguda que no conté calories.

2. Sucs naturals

En aquest tipus de begudes cal tenir molt en compte els ingredients per evitar aquells que tinguin additius innecessaris. Si per exemple optem per comprar-lo a un supermercat, haurem de recórrer als que tenen ingredients naturals. Encara que res millor que fer-ho a casa.

Un suc acabat d'esprémer a casa conserva totes les vitamines i minerals de la fruita i, a més, no té additius. Normalment, un got de suc acostuma a estar sobre les 113 calories. També cal admetre que l'OCU sempre recomana consumir la fruita sencera.

3. Begudes a base de te

El te és una beguda que sempre recomana l'OCU i, a més, inclou les elaborades amb ell. I és que aquestes no solen tenir més de 100 calories, per la qual cosa són una opció força saludable. Aquestes solen estar fetes amb te o amb extractes.

Això sí, hem de tenir en compte que mai no hem de deixar de llegir l'etiquetatge. En aquest podem veure si el contingut que porta la beguda ens sembla adequat. i és que de vegades hi ha ingredients que fan que tinguin massa sucre i no siguin igual de recomanables.

4. Clara amb gasosa

Aquesta beguda que recomana l'OCU té una gran demanda ara que arriba el bon temps. S'hi barregen dues parts de gasosa per una de cervesa. I el que és interessant d'aquesta opció és que la gasosa no conté calories.

Per això mateix, tens una beguda molt refrescant i alhora saludable. Sí que és veritat que hi ha qui prefereix ajuntar la cervesa amb llimona, però no és el mateix. En aquest cas, el nombre de calories es multiplicaria per dues.

5. Cervesa

Si parlem de begudes alcohòliques, com haureu pogut endevinar després de l'apartat anterior, l'OCU recomana la cervesa. Aquesta té menys calories que un got de vi. A cada got de cervesa trobem, més o menys, 88 calories.

Aquesta beguda està feta a partir de la fermentació d'ordi, normalment, i aromatitzada amb llúpol. És una de les més consumides al nostre país, sobretot ara que ve el bon temps. Tot i això, cal no oblidar que té alcohol i que això implica altres problemes que no són les calories.

➡️ Societat

Més notícies: