Imatge de fons d'una oficina d'ocupació del SEPE amb una altra imatge d'una persona amb les mans plenes de bitllets d'euros i una emoticona a sobre amb expressió d'ensurt

SOCIETAT

El SEPE avisa: els empleats obligats a tornar part de l'atur que han cobrat

Si hi ha una situació que provoqui la pèrdua o suspensió del cobrament d'una prestació, hem d'informar el SEPE

Quan et quedes sense feina, et pots acollir a una prestació per desocupació que concedeix el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) amb la inscripció prèvia com a demandant d'ocupació. A més, en registrar-te al SEPE no només et beneficia a l'hora de cobrar l'atur, sinó també per accedir a programes de formació i orientació laboral.

Les nostres obligacions amb el SEPE són segellar la cartilla de l'atur i verificar que estem buscant activament feina mentre cobrem la prestació. Però hi ha altres informacions que has de comunicar al SEPE.

Aquest organisme avisa a la seva web del que hem de fer quan tingui lloc una situació que provoqui la pèrdua o suspensió del cobrament d'una prestació o subsidi per desocupació. Sigui per trobar feina o traslladar-se fora del país, per exemple, i és que se n'ha d'informar a la teva oficina d'ocupació.

Advertència del SEPE a molts aturats

Quan això passi, podràs cobrar la prestació fins al dia previ a aquell en què ha tingut lloc la causa que suspèn el pagament de la prestació. Molt de compte, perquè si haguessis cobrat la prestació per un import per sobre del qual et correspon o per un interval de temps que no has de cobrar, el SEPE t'avisarà.

Alhora, et comunicarà quina és la raó del cobrament erroni i de la quantitat que has de tornar. Així mateix, et deixarà clar quin és el número de compte bancari on has de tornar aquests diners.

Has de conèixer, igualment, que aquelles persones que han trobat feina novament en una empresa, estan obligades a informar-ne el SEPE. Per tant, has d'estar molt atent perquè si no informes aquest organisme que has tornat a treballar podries acabar sense prestació per una sanció.

En cas que trobis una nova feina o et jubilis, comunica el teu nou estat personal al SEPE sense demora. Pots fer-ho de tres maneres i de manera molt senzilla.

  • A través d'Internet a www.sepe.es, si disposes de certificat digital, DNI electrònic o usuari i contrasenya 'Clave'
  • Trucant al telèfon d'atenció a la ciutadania 060, disponible les 24 hores del dia
  • A l'oficina d'ocupació del vostre domicili, prèvia petició de cita a la web o al telèfon 91 926 79 70
➡️ Ajuts ➡️ Societat

Més notícies: