Muntatge amb foto de personatge
POLÍTICA

Xavier García Albiol desmunta amb dades el 'relat bonista de l'esquerra'

Albiol recorda les dades dels Mossos d’Esquadra i insisteix en quina és la solució al problema de la inseguretat

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, és un vers solt en matèria de seguretat i immigració. De fet, ha estat l'alcalde català que ha denunciat aquesta problemàtica amb més èmfasi. I el temps li ha acabat donant la raó: ara són molts els alcaldes que donen prioritat al problema.

Un dels punts en què Albiol ha insistit més és en la vinculació entre delinqüència i immigració il·legal. Sobre això, Albiol no ha callat i ha denunciat de manera recurrent els episodis criminals, gairebé sempre multireincidents, que involucren estrangers. Això li ha valgut fins i tot amenaces per part del Gobierno central.

I ara Albiol ha tornat a la càrrega, i ho ha fet amb dades policials a la mà. En un missatge publicat a xarxes socials, l'alcalde ha estat taxatiu. “A Badalona és benvingut aquell que ve a treballar i guanyar-se la vida honradament. Davant els delinqüents, tota la duresa i expulsió”.

Xavier García Albiol amb vestit blau i corbata vermella davant d'una bandera catalana i un escut de Badalona

Les dades de l'alcalde

Albiol ha fet referència al balanç de seguretat del 2023 dels Mossos d'Esquadra, que fa uns mesos va aixecar força enrenou. El motiu per a la polèmica és que aquestes dades oficials mostren que hi ha una sobrerepresentació d'estrangers en certs delictes. En el cas dels robatoris amb violència i intimidació, que és el que destaca Albiol, només el 35,5% dels autors són espanyols.

Per a l'alcalde, això és una prova més que “si s'apliqués l'expulsió dels immigrants que han vingut al nostre país a delinquir, una part molt important dels problemes d'inseguretat de les nostres ciutats estaria resolt”:

Amb aquestes paraules, Albiol torna a donar veu a Catalunya a un corrent que ara comença a ser majoritari a Europa. Tant la Comissió com diversos països membres molt importants apliquen en aquests moments tot un canvi de política migratòria. Una cosa que també va demanar Albiol des del Parlament Europeu, que va tornar a advertir dels desequilibris socials del desordre migratori.

I com és habitual, molts usuaris aplaudeixen aquestes paraules d'Albiol. Però també li recorden que ell és una merla blanca dins del PP, que ha donat suport a les polítiques d'immigració durant anys.

➡️ Política

Més notícies: