L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, parla en un recinte amb seients numerats i persones assegudes al fons.
POLÍTICA

VÍDEO | El minut d'or de Xavier García Albiol sobre immigració a Europa

Albiol es manté ferm en la seva postura: cal controlar com més aviat millor el problema migratori que té Europa

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, es pot arrogar el mèrit d'haver estat dels primers a parlar del problema migratori. Això l'ha portat a tenir majoria absoluta a Badalona. Les seves prioritats municipals han estat les que tenien els mateixos veïns: seguretat, neteja i ordre públic.

Des de llavors, l'alcalde Albiol s'ha destacat per comunicar a través de xarxes socials els avenços que fa el seu govern. I en certes ocasions s'ha mostrat molt indignat. Han estat moltes vegades que Albiol ha mostrat la seva incredulitat davant multireincidents que acumulaven quaranta, cinquanta o seixanta delictes.

Això l'ha portat a protagonitzar sonores polèmiques que han involucrat fins i tot el Gobierno central. Fa unes quantes setmanes, el Gobierno anunciava que denunciaria Albiol per delictes d'odi. Però el que va fer l'alcalde va ser advertir que o la multireincidència es resol o ens podrem enfrontar a un seriós problema social.

Muntatge amb foto de personatge

Albiol adverteix des d'Europa

En aquesta ocasió, Albiol ha parlat des del Parlament Europeu. En una breu intervenció, ha advertit de "l'error que cometria la UE si no afronta amb realisme la situació que està provocant la immigració il·legal":

D'entrada, Albiol demana a la UE que diferenciï entre els immigrants que “fugen” de guerres o de la persecució i els que només busquen “millorar les condicions econòmiques”. Entre aquests darrers, Albiol ha destacat els immigrants procedents del Marroc. "La Unió Europea ha de ser justa i solidària, però també exigent", demana Albiol a les autoritats comunitàries.

I novament, Albiol assenyala que si no es controla aquest problema amb efectivitat “les conseqüències socials i polítiques no trigaran a arribar”. Entre elles, la més destacada és l'augment dels partits identitaris, que escalen posicions a un gran ritme per tot Europa. L'últim a resultar victoriós va ser el FPÖ, que va vèncer a les eleccions generals d'Àustria.

Com és habitual, aquest missatge d'Albiol ha aconseguit força èxit en xarxes socials. Són molts els veïns de Badalona que es declaren independentistes i que diuen que continuaran votant per Albiol. Altres, en canvi, senzillament aplaudeixen el sentit comú de l'alcalde.

➡️ Política

Més notícies: