El portaveu d'ERC, Rubén Wagensberg, en un ple parlamentari amb una imatge de Suïssa
POLÍTICA

Les xarxes es mofen de la fugida a Suïssa de Ruben Wagensberg

Es repeteixen els 'memes' d'algú d'ERC fugint a Suïssa: mentre s'enfonsa el vaixell processista cadascú fa la seva lluita particular


La política té avui un subproducte propi que és l'humor. No hi ha esdeveniment polític que no tingui el seu corresponent meme. Per mèrits propis, la política catalana hi és especialment propensa: Ruben Wagensberg n'és l'últim exemple.

“Esquerra caviar”

Ruben Wagensberg és un exemple en estat pur del que es coneix vulgarment com un 'progre'. Membre d'ERC, un dels arquitectes del 'volem acollir' i participant del Tsunami Democràtic. Tot regat amb els gairebé 100.000 euros que guanya per ser secretari quart de la mesa del Parlament.

Ara, ha fugit a Suïssa: la divisió de l'independentisme amb la llei d'amnistia li ha de fer por. Així que millor posar-se fora de perill al país més pròsper del món. I si al final tot cau i no hi ha amnistia, almenys ja té la companyia de Marta Rovira i Anna Gabriel.

El problema – sobre plànols, perquè en la realitat és un avantatge per a ell – és que Suïssa no precisament un exemple de socialisme. De socialisme en el seu sentit 'woke': immigració, multiculturalitat i molta intervenció estatal. Si ja hi va haver mems amb Anna Gabriel, amb Ruben Wagensberg n'hi ha encara més.

Aquí en van alguns exemples.

També hi ha espai per a les crítiques. Del mateix que acusen Puigdemont, acusen ara Wagensberg: quan la cosa es posa difícil, fugen. I que Catalunya es quedi amb els imputats del 2017 i la multiculturalitat:

Si el processisme ja queia a trossos, ara cau gairebé per sectors. Perquè a més de les lluites particulars com la de Ruben Wagensberg, l'espai independentista està completament trencat. És el processisme, que fuig cap endavant.

➡️ Política

Més notícies: