Primer pla de Joan Ignasi Elena fent una roda de premsa
POLÍTICA

Joan Ignasi Elena se les té amb Sílvia Orriols i acaba sortint escaldat

L'alcaldessa de Ripoll li diu al conseller d'Interior que tenen la premsa comprada i Joan Ignasi Elena la intenta emparentar amb Vox


El conseller d'Interior i Sílvia Orriols porten més d'una enganxada a xarxes socials. Sembla que és una de les noves funcions del conseller Elena des de la seva darrera entrevista a Catalunya Ràdio. Ara, li ha retret semblar-se a Vox i els usuaris li han respost.

El conseller Elena, l'encarregat d'atacar Orriols

S'hi estigui d'acord o no, Sílvia Orriols és el nou personatge polític de Catalunya. Les circumstàncies li han empès a ser una figura mediàtica. De moment, això sí, només les circumstàncies de la immigració perquè, d'altra banda, se sap poc de les seves propostes.

Per part seva, l'establishment polític i mediàtic català s'ha posat d'acord per atacar-la. L´estratègia és la comuna en aquests casos: extrema dreta, feixisme, discursos d'odi, etc. Però la veritat és que Orriols ja s'ha marcat el seu primer èxit polític i no és ser alcaldessa de Ripoll.

Ha aconseguit que Junts canviï de discurs al tema migratori. De demanar el tancament dels CIE, Junts ha passat a emular Sílvia Orriols. Una cosa que porta ERC i els seus altaveus mediàtics a haver d'ampliar l'ús de l'extrema dreta. Per una combinació de factors, el conseller Elena és un dels encarregats del Govern d'exercir aquesta funció.

És a dir, que el conseller d'Interior està en el càrrec perfecte per parlar de seguretat i immigració i, alhora, atacar Orriols. Per això és ell qui fa el marcatge en xarxes a l'alcaldessa de Ripoll.

AC i Vox segons Elena

L'objectiu no és difícil: imitar Pedro Sánchez. És a dir, fiar-ho tot que el fantasma de l'extrema dreta espantarà el votant. I Vox és circumstancialment útil en aquesta batalla entre ERC i AC:

Orriols acusa ERC de subvencionar la premsa i Elena diu que el mateix deia Vox. Conclusió: que Aliança Catalana és com Vox. Més d'un ha ironitzat sobre aquest raonament dient “si vosaltres, com Vox, esteu en contra de la gestió subrogada, això us converteix en Vox?

En línies generals, les respostes dels usuaris han anat aquí. Altres deien que sí, que és objectivament cert que la premsa catalana està subvencionada de dalt a baix.

Encara que això torni a ser una anècdota, no deixa d'apuntar al clima polític que hi ha a Catalunya. Perquè al capdavall la xarxa social X és una cosa que no es pot subvencionar.

➡️ Política

Més notícies: