El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, intervé durant la primera sessió del debat d'investidura de Pedro Sánchez com a president de Govern, al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Els durs atacs de Gabriel Rufián a Junts per Catalunya

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats obre foc a discreció contra Junts per Catalunya a les xarxes socials

El vot negatiu de Puigdemont ha molestat molt ERC, que aprofita l'ocasió per separar-se encara més de Junts. Els republicans posen en marxa llavors la seva maquinària a xarxes socials contra Junts. L'oficiant no podia ser cap altre que Gabriel Rufián.

ERC i Junts, enfrontats per l'amnistia

Sorprenentment, els partits més enfrontats per la llei d'amnistia són els que n'han de sortir beneficiats. A ERC no li ha caigut gens bé el vot en contra de Junts. La seva comunitat digital ha posat fil a l'agulla per criticar la decisió de Puigdemont.

Però la situació ve del darrere perquè, des del principi, ERC ha dit que la pressió judicial hi seria. I que davant d'això només es podia avançar: que no té sentit, diuen, intentar tapar amb les mans les mil fugues que tindrà la llei. És a dir, que els republicans tenen assumida la situació.

I això és el que retreuen a Puigdemont: que mentre ell fa malabars per protegir-se a si mateix, molta gent segueix sense l'amnistia. Per la seva banda, l'expresident insisteix que Junts ha votat que no per assegurar que l'amnistia arribi a tothom. És a dir, ERC vota que sí i Junts vota que no i tots dos diuen que és per aconseguir el mateix.

Mentrestant, la batalla pel relat. Les respectives comunitats digitals de cada partit ja s'enfronten entre si en xarxes socials. Gabriel Rufián, que és pèrit en la matèria, no podia faltar.

Rufián: foc a discreció

En lloc de comentar ell mateix, el portaveu d'ERC ha compartit multitud de missatges que critiquen Junts. Alguns d'aquests missatges són molt durs i mostren que la unitat de l'independentisme és un parany.

També ha compartit una intervenció de Julia Otero a La Sexta en què la presentadora es referia a Junts com a “derechita cobarde”:

I aprofita per abundar en una de les debilitats estructurals del Govern: la diferència d'ideologia dels seus membres. Aliat acèrrim de Podemos, Rufián apunta que, amb Podemos, tot això no hauria passat:

En definitiva, que Rufián obre foc a discreció contra Junts i això els separa encara més de cara a les autonòmiques. Si el gir de Junts amb la immigració ja va marcar una distància, la gestió de l'amnistia en marca una altra encara més gran. L'independentisme planteja problemes d'unitat fins i tot per amnistiar-se a si mateix.

➡️ Política

Més notícies: