El diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, amb cara seriosa intervé durant una sessió plenària al Parlament de Catalunya, el 19 d'octubre del 2021, a Barcelona, Catalunya
POLÍTICA

Un altre dirigent d'ERC a qui relacionen amb el Tsunami se'n va a viure a Suïssa

En vista de les circumstàncies, Ruben Wagensberg ha decidit quedar-se a Ginebra per si la investigació del Tsunami l'acaba esquitxant


El diputat d'ERC i secretari quart de la mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, és a Suïssa i s'hi quedarà. Afirma que és per posar-se fora de perill per les investigacions del jutge García-Castellón. El diputat estaria presumptament vinculat a la causa del Tsunami Democràtic que investiga ara l'Audiència Nacional.

Un més d'ERC a Suïssa

Ruben Wagensberg, membre d'ERC i secretari quart de la mesa del Parlament, ja és a Suïssa. En declaracions encobertes a RAC1, afirma que no és a l'exili i que la seva nova residència a Ginebra és provisional. El diputat, que percep prop de 100.000 euros anuals per la seva tasca, ha vingut a dir que hi és per si de cas.

El diputat d'Esquerra Republicana, Ruben Wagensberg, durant la seva declaració com a testimoni en el judici del procés al Tribunal Suprem el 2019

La raó és la reactivació de la causa per terrorisme del Tsunami Democràtic. Ell insisteix que no està formalment investigat, però que el seu nom sí que apareix a la causa. Coneixedor d'això, a principis de gener va decidir traslladar-se a Suïssa per assessorar-se amb grups de drets humans.

Es coneix que, per prudència, ha decidit quedar-s'hi, ja que en cas d'imputació no podria ser extraditat. Com passa amb Marta Rovira, company de partit i residenciada a Suïssa. Afirma que aquesta situació li provoca problemes de salut mental com atacs d'ansietat greus.

El processisme no ho posa fàcil

Ahir mateix, vam veure com la votació de la llei d'amnistia naufragava pel vot negatiu de Junts. Segons Puigdemont, perquè la llei no és prou garantista per a tots els afectats i, sobretot, per a ell.

L'expresident, que ara es troba amb possibles imputacions de delictes d'alta traïció derivats de la “trama russa”, vol més blindatge. Una cosa en què el PSOE no ha pogut cedir. La llei tornarà a la Comissió de Justícia i s'hi tornarà a debatre: mentrestant, Ruben Wagensberg es queda a Suïssa.

De moment, ERC ja ha criticat la decisió de Junts. El seu líder espiritual, Oriol Junqueras, publicava això poc després de la votació:

Per la seva banda, Wagensberg haurà vist la situació i ha decidit cobrir-se les espatlles. Les investigacions de la justícia i la manca d'estratègia entre ERC i Junts l'han fet concloure que el millor és abandonar el vaixell.

➡️ Política

Més notícies: