Pla mitjà de Santiago Abascal i Ignacio Garriga mirant a càmera, abraçats, somrient i fent el gest de victòria amb la mà

POLÍTICA

Vox tira de Santiago Abascal per al tram final de la campanya a Catalunya

El líder del partit serà una de les veus protagonistes durant aquesta setmana amb actes a diverses ciutats catalanes


Els dies més determinants d'una campanya electoral són els darrers. En ells, el votant indecís comença a prestar una mínima atenció als esdeveniments i qualsevol error (o encert) hi té molta influència. És per això que els partits s'intenten guardar les cares més conegudes per al final.

El PP, per exemple, ha portat Feijóo i també la presidenta Ayuso, que potser és la figura més mediàtica dels populars. Per part seva, el PSOE no va trigar ni un dia a portar el president Sánchez a Catalunya després de la seva mediàtica jugada amb la carta. En aquest sentit, Vox no n'és una excepció i Santiago Abascal estarà gran part de la setmana a Catalunya.

Protagonisme d'Abascal

Diumenge passat, Abascal ja va protagonitzar un acte electoral a Salt amb Ignacio Garriga. És una localització especial atès l'alt nombre de població immigrant resident. Des d'allà, va reivindicar els dos temes clau de la seva campanya per a Catalunya: lluita contra la inseguretat i el control de la immigració il·legal.

Vox ha decidit concentrar-se en els problemes de la “Catalunya reial”, com va dir el mateix Abascal en un acte a Cornellà, per poder fer front a la dura competència constitucionalista del PP. És per aquest motiu que en els debats i les intervencions públiques es percep un Ignacio Garriga una mica aliè a temàtiques que no siguin la seguretat, la immigració o la degradació social.

I avui mateix, la formació ha anunciat quina serà l'agenda d'actes d'aquesta setmana. En tots ells, hi serà present Abascal. I al tancament de campanya - a Barcelona - també hi haurà Juan Carlos Girauta, una cara coneguda per al votant català.

Captura de pantalla d'un tweet de Vox Catalunya realitzat el 7 de maig de 2024

Les enquestes plantegen un escenari una mica a la baixa per a Vox, que sembla ressentir-se davant l'auge del PP d'Alejandro Fernández. Però, en general, tots els sondejos dibuixen un Vox que es manté a la forquilla dels 8-11 diputats, per sobre dels Comuns i de la CUP. Sense anar més lluny, ahir mateix, el director del CEO va explicar al Cafè d'Idees que Vox pot aguantar més del que sembla.

➡️ Política

Més notícies: