Captura de pantalla de Twitter

POLÍTICA

La resposta viral a una periodista espanyola sobre inseguretat, dones i immigració

El govern argentí va acusar l'espanyol de posar en risc les dones afavorint la immigració il·legal

En plena guerra Madrid-Buenos Aires, la corresponsal de La Sexta a Argentina Berta Reventós ha volgut posar contra les cordes el govern de Javier Milei. Ha estat durant la compareixença del portaveu del govern argentí, Manuel Adorni. La periodista ha preguntat “en quines dades es basa el Govern argentí per afirmar que la integritat de les dones espanyoles està en risc a causa de la immigració il·legal”.

El portaveu ha respost que no volia donar una resposta equivocada, i que desconeixia d'on procedia aquesta afirmació. Així que va suggerir a la periodista que deixés les seves dades a la responsable de premsa, “i en una estoneta t'ho contestem de bon grat”. Una situació que la premsa i els opinadors afins a l'esquerra espanyola han delebrat com una derrota de l'executiu de Milei en plena guerra amb Pedro Sánchez.

Tot i això, més tard ha arribat la resposta del govern argentí que s'ha viralitzat a les xarxes socials. Es tracta de retallades de premsa i dades oficials del govern espanyol, que certifiquen l'augment dels delictes comesos per estrangers al nostre territori. Dades com ara que els estrangers ja cometen la meitat dels assassinats de dones a Espanya (24 dels 49 feminicidis comesos l'any passat).

El govern argentí respon amb dades 

Segons dades del Ministeri d'Igualtat aportades pel govern argentí, el 49% dels feminicides són estrangers tot i representar només el 12,63% de la població espanyola. Segons aquesta informació, no hi ha hagut mai una proporció tan elevada d'agressors estrangers. Així mateix, es fan ressò que Espanya registra un augment del 53,2% de les agressions sexuals amb penetració, sent el 46% dels condemnats de nacionalitat estrangera.

La picabaralla va sorgir arran del comunicat emès per la Casa Rosada contra el Govern de Pedro Sánchez, després que el ministre Óscar Puente acusés Milei de consumir drogues. El govern argentí va respondre que el Govern socialista “posa en risc les dones espanyoles permetent la immigració il·legal”. La periodista espanyola de La Sexta es va voler apuntar una mica amb la seva mordaç pregunta, però les dades estadístiques fredes li han banyat de realitat.

➡️ Política

Més notícies: