Elena Ferre, candidata d'En Comú Podem Lleida

POLÍTICA

Mofa a les xarxes per les respostes d'una candidata de Comuns a un test d'actualitat

Les xarxes socials han viralitzat el vídeo de la la candidata esquerrà a la província de Lleida

L'exregidora dels Comuns de Lleida, Elena Ferré, encapçala la llista dels comuns a les Terres de Lleida, l'Alt Pirineu i l'Aran. Ferré, que ocupava el número 4 a les eleccions anteriors, reemplaça Jaume Moya, que no va aconseguir obtenir l'escó de diputat.

Nascuda a Lleida el 1993, Ferré és graduada en Dret i va ser regidora a la Paeria entre 2019 i 2023, ocupant el número 2. També va ser diputada a la Diputació de Lleida i actualment treballa com a tècnica a la Direcció General per a l'Erradicació de les Violències Masclistes.

Una de les maneres d'entrevistar els candidats per conèixer-los millor són les preguntes de cultura general. Lleida Televisió va sotmetre la candidata dels Comuns Sumar un qüestionari relacionat amb la demarcació per la qual es presenta.

Així, la número u dels ecosocialistes desconeix el nombre de comarques que té Lleida o que la universitat de Cervera va ser l'única que va mantenir Felip V després de la guerra de Successió. Tampoc no sap identificar el nom de Lluís Companys quan se li pregunta per un president de la Generalitat de Catalunya nascut a Tarròs i que va estar al capdavant del Govern entre el 1936 i el 1940.

En aquest punt, l'entrevistador li pregunta pel número de president que es tria el 12 de maig i respon "setze", en lloc del 133. Tampoc sap qui és el secretari nacional del sindicat Unió de Pagesos (Joan Caball), ni el sant a qui honren els Tres Tombs (Sant Antoni Abat).

Va encertar el nombre de diputats que es trien el 12 de maig a Lleida (15) i el nom de l'òrgan de govern de la Val d'Aran (Conselh Generau d'Aran). Les dues fires agrícoles més importants que se celebren a la demarcació (Sant Josep i Sant Miquel) i el resultat del Barcelona-Lleida de la temporada 1993-94 (0-1).

Aquesta 'exhibició' li ha valgut una sèrie de crítiques a les xarxes socials. Algunes personalitats destacades de la política, la cultura i la societat catalanes com els escriptors Pau Vidal, Màrius Serra, Psicòloga del Born o Jordi Galves, Lluís Llach o Santiago Espot. Tots van coincidir a ressaltar el baix nivell que la candidata dels Comuns va mostrar en les respostes.

➡️ Política

Més notícies: