Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3
POLÍTICA

Vox demana 'tancar TV3' i destinar els 340 milions a hospitals

Una diputada de Vox explica per què seria 'un gran benefici social' que desaparegués TV3

Vox va amb tot contra TV3, que considera una màquina d'adoctrinament i l'exemple més clar de “xiringuito”. Així s'ha expressat la diputada de Vox al Parlament, Maria García Fuster. “Màxim exponent de quiosquet polític”, ha dit.

En la seva intervenció, la diputada ha demanat el tancament de la televisió i destinar aquest destinat a altres matèries més urgents, com la sanitat. "Suposaria un gran benefici social que vostès desapareguessin, al mateix temps que un desfogament econòmic", ha explicat. "Amb els 340 milions d'euros que ens costen cada any es podrien pagar mig milió d'hospitalitzacions":

Les prioritats pressupostàries a Catalunya

Certament, la televisió pública de Catalunya surt molt cara, i encara més en aquests moments. L'anterior Govern d'ERC va anunciar un pla de finançament històric a TV3 per valor de 1.347 milions d'euros durant quatre anys. Segons va defensar ERC, aquesta inversió era per revertir les retallades del 2011, atraure públic jove i promocionar el català.

Muntatge fotogràfic amb el president Pere Aragonès amb l'edifici de TV3 de fons

Però aquest enorme finançament no va estar exempt de crítiques per part de l'autoritat competent: el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC). En un informe no vinculant del mes de febrer passat, el CAC presentava seriosos dubtes sobre l'escassa concreció dels objectius de TV3. Entre altres coses, el CAC assenyalava que una gran part d'aquests diners s'acabarien destinant que TV3 contractés productores externes per fer continguts.

Paral·lel a això, és cert que la sanitat catalana també acumula problemes de primer ordre. Fins al punt que els sindicats han parlat de “col·lapse” en algunes àrees i de “tracte indigne” als pacients. I és que, segons va informar la gerència de la Vall d'Hebron fa uns mesos, calia retallar 33 milions d'euros d'alguna part.

Finalment, TV3 també acumula crítiques per la seva línia editorial que tendeix al 'wokisme' i a la complicitat amb l'islamisme. Sílvia Orriols, per exemple, va denunciar que TV3 havia arribat a entrevistar un salafista expulsat de Catalunya per ordre directa de l'Audiència Nacional. Alhora, TV3 també s'ha destacat per tapar l'augment de la inseguretat o per la clara línia favorable a Palestina.

➡️ Política

Més notícies: