Dona parlant en una reunió amb un micròfon i una ampolla d'aigua davant seu.
POLÍTICA

Orriols denuncia que TV3 entrevista salafistes mentre censura Aliança Catalana

Des d'Aliança Catalana denuncien la vulneració 'reiterada' del principi de neutralitat de la 'Corpo'

Un dels fronts de batalla de Sílvia Orriols és el que té amb els mitjans de comunicació catalans. O bé públics o subvencionats, l'establishment mediàtic no s'ha destacat pel seu tracte amable a Aliança Catalana. Aquesta mateixa setmana, per exemple, el diari Ara posava una ombra de dubte sobre el compromís d'Orriols amb el col·lectiu LGTBI.

En qualsevol cas, les crítiques més dures d'Orriols han estat per a TV3. Així ho ha fet saber al Parlament la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, que ha comparegut davant els diputats. En la seva intervenció, Orriols ha insistit a conèixer els criteris pels quals es “censura” a la seva formació als mitjans de la Corpo.

Silvia Orriols parlant en un micròfon, porta un collaret i arracades llargues, i vesteix una jaqueta blava.

"Hi ha una voluntat clara per part dels mitjans públics d'aquest país de silenciar-nos", ha denunciat. Sobre aquest tractament mediàtic, Orriols també ha criticat la vulneració “reiterada” del principi de neutralitat quan es refereixen a AC com a “extrema dreta”.

Finalment, ha remarcat que no han tingut seguiment de premsa malgrat representar 120.000 catalans. Un conjunt de ciutadans, diu Orriols, que “contribueixen amb els seus impostos” al finançament de la CCMA:

Entrevista a un salafista expulsat per l'Audiència Nacional

La presidenta de la Corpo ha respost que es guien per “l'interès informatiu”, que en el cas d'AC queda “cobert” pel criteri dels treballadors. Segons AC, això és un eufemisme per dir que a TV3 consideren que “no som d'interès per a l'audiència de Catalunya”.

Davant les respostes de Romà, Orriols ha considerat “absolutament inadmissible i escandalós” la diferència de tracte que TV3 ha donat a dos diputats electes i a un salafista com Mohamed Said Badaoui, que va ser entrevistat per TV3 l'any 2022 al programa Més 324.

Dues persones posant juntes, Tània Verge amb brusa de patró ziga-zaga i un Mohamed Said Badaoui amb camisa blava clar, tots dos amb ulleres.

Expulsat d'Espanya per ordre de l'Audiència Nacional, Badaoui era considerat per la policia “un dels principals referents del salafisme més ortodox”. Entre altres coses, va ser acusat de manipular “joves vulnerables”. Tot això, però, no va ser obstacle perquè l'establishment processista el tingués com un referent de l'activisme social.

➡️ Política

Més notícies: