Primer pla del líder d'ERC a Catalunya Oriol Junqueras
POLÍTICA

Les darreres 72 hores tornen a deixar en evidència Oriol Junqueras

Els crítics d'ERC a les xarxes es mobilitzen per recordar a Junqueras que la llei d'amnistia era molt 'robusta' segons els republicans

Segon assalt. El primer va ser per a ERC, que després de la votació va mobilitzar les seves divisions digitals amb Rufián de protagonista. Ara s'activen els crítics d'ERC i recorden a Junqueras que la llei era molt “robusta”.

Batalla campal-digital

Per a algú que no estigués al corrent de la situació política espanyola, explicar-li el que ha passat seria difícil. Que els mateixos que van recolzar el 155 són els que volen amnistiar els afectats pel 155, que un dels afectats ha votat en contra i que els més barallats són els que haurien de sortir beneficiats.

Perquè la baralla entre ERC i Junts és intensa: de “traïdors” cap amunt. ERC vol vendre la idea que Junts ha votat en contra per protegir Puigdemont i uns quants més. I Junts vol vendre la idea que no, que han votat en contra perquè l'amnistia arribi a tothom.

Veritat al marge, tots dos partits lluiten entre ells en xarxes i mitjans afins per guanyar el relat. Les autonòmiques són a prop i, al capdavall, sense poder a la Generalitat no hi ha res. Ahir, va ser el torn d'ERC, que va treure tot l'arsenal. Avui, toca el torn als crítics dels republicans i especialment de Junqueras.

I Wagensberg a Suïssa

Molts usuaris de Twitter, siguin o no propers a Junts o a l'independentisme desencantat, han ironitzat sobre que la llei fos tan “robusta” segons ERC. I per això, diuen, Wagensberg ha marxat a Suïssa.

Van contra Junqueras, que va ser dels primers a sortir a declarar després de la votació de l'amnistia. Va voler agafar un lloc ràpidament per transmetre a l'electorat català la idea que si l'amnistia s'endarrereix és per culpa de Junts. Més en particular, dels interessos egoistes de Junts, és a dir, de salvar Puigdemont.

De tot això, se segueix una cosa: que ara Junts ha de guanyar el pols al PSOE perquè, altrament, haurien muntat un circ per a res. Ja ho van fer amb els tres decrets de Sánchez i es van apuntar un èxit electoralista amb la immigració. O ho repeteixen o és que Junts va a algun lloc que encara no volen revelar.

➡️ Política

Més notícies: