Muntatge de Donald Trump i TV3
POLÍTICA

TV3 torna a la càrrega contra Donald Trump i li plouen les crítiques

La televisió pública catalana, una altra vegada a l'ull de l'huracà pels seus titulars sobre política internacional

TV3, i concretament la secció internacional dels seus informatius, fa temps que és a l'ull de l'huracà per la seva deriva ideològica. Un exemple clar és la seva cobertura del conflicte a Gaza. Si fa uns mesos definien l'atac terrorista de Hamàs del 7 d'octubre del 2023 com a "audaç", fa uns dies el periodista Joan Roura publicava una foto falsa generada per intel·ligència artificial com a real per denunciar la situació a Palestina.

Un altre dels exemples de la marca d'imparcialitat de la televisió pública catalana a l'hora de parlar de política internacional és la seva obsessió per Donald Trump. "Evacuen Donald Trump d'un míting a Pennsilvània després de sentir-se trets", titulaven la notícia sobre l'intent d'assassinat al candidat republicà a la presidència dels Estats Units.

Ara, ho han tornat a fer. I amb Donald Trump, un altre cop, com a protagonista. En aquesta ocasió, per informar de l'entrevista-conversa que va mantenir l'expresident nord-americà amb Elon Musk a la xarxa social X.

"Elon Musk entra en campanya donant suport a Trump en una conversa a X plena d'informacions falses", publicava el compte oficial del canal 324, precisament a X. La publicació en qüestió no va tardar a omplir-se de crítiques de molts usuaris, la majoria d'ells catalans que amb els seus impostos paguen els més de 300 milions d'euros públics anuals que s'emporta TV3.

"Vosaltres mentiu diàriament i no plorem tant", "doncs igual que vosaltres, que a sobre us paguem el sou", "però per què aneu tan descaradament a favor de cert aspirant presidencial", "sou completament incapaços de fer un article sobre Trump sense biaix? Cada vegada que parla Kamala[Harris]o algú d'esquerres feu aquest mateix titular d'afirmacions falses?" o "us tenim tanta mania que, com més malament parleu de Trump, més simpaties tindrà", van ser només algunes de les més de 100 respostes crítiques que van rebre.

Molts també retreien a la televisió pública catalana, precisament, l'ús d'imatges falses per part del periodista Joan Roura. "Per afirmacions falses, les de Joan Roura", recordava un usuari. "Aquest periodista vostre ha fet aquest tuit avui, és una afirmació falsa que, tot i saber que és una imatge falsa, ni ha rectificat ni ha esborrat el tuit", escrivia un altre.

➡️ Política

Més notícies: