Un home amb ulleres i camisa blanca parla davant d'una càmera, amb una imatge borrosa de persones en un cercle vermell a la cantonada superior dreta.
POLÍTICA

Un periodista de TV3 publica com a real una falsa imatge de Palestina generada per IA

Crítiques al redactor més polèmic de la televisió pública catalana, acusat de manipular informació sobre Gaza

Joan Roura és, segurament, el periodista més polèmic de TV3. El redactor de secció d'Internacional de la televisió pública catalana ja acumula diversos capítols controvertits que li han servit per ser acusat de manipular informació, especialment sobre el conflicte a Gaza.

Una de les seves polèmiques més destacades va ser quan va defensar definir Hamàs com "un grup de resistència" perquè "terrorisme ja ha estat una paraula prou banalitzada". La seva cobertura clarament parcial sobre el conflicte entre Hamàs i Israel ha generat moltes crítiques per part dels espectadors. I en les últimes hores n'hem tingut una altra mostra.

Joan Roura va compartir una imatge i la va acompanyar amb una simple paraula: "#Gaza". El problema per a la seva minvada credibilitat és que es tracta d'una imatge que no és real. És falsa i està generada amb Intel·ligència Artificial, tal com van alertar ja fa temps diversos verificadors d'informació.

Captura d'un tuit de Joan Roura en què publica una foto d'un home amb la cara coberta de pols porta tres nens, un a cada braç i un altre sobre les espatlles, mentre sosté la mà d'un quart nen; tots caminen entre enderrocs d'edificis destruïts generada per Intel·ligència Artificial

A la imatge en qüestió es veu un home amb un nadó en un braç, dos nens més a l'esquena i una nena al coll, a més d'agafar la mà a un cinquè nen. Tots caminen sobre la runa d'un edifici destruït.

Imatge generada per Intel·ligència Artificial d'un home amb tres nens als braços i un de la mà camina entre enderrocs d'edificis destruïts.

Gairebé 24 hores després de publicar aquesta imatge, Joan Roura no s'ha dignat a esborrar-la. I l'esperada onada de crítiques no ha tardat a arribar. "Que un periodista que cobra un sou públic intentés colar aquesta imatge com a real suposaria un 'al carrer' fulminant'", "collons, Joan, no veus que és una imatge fet amb IA?", "fas vergonya", "quin ridícul", "totes les mentides valen per incitar la judeofòbia", "després aquests periodistes es queixen de les 'fake news'", han estat algunes de les respostes que ha rebut el polèmic periodista de TV3.

➡️ Política

Més notícies: