Catpura de l?informatiu de TV3 amb un soldat d?Israel després de l?atac de Hamàs
POLÍTICA

Indignació amb TV3 per la polèmica definició de l'atac terrorista de Hamàs

Molts catalans i fins i tot el Congrés Europeu Jueu denuncien la crònica de TV3 d'aquest diumenge sobre l'atac terrorista de Hamàs, que qualifiquen d''audaç'


"Tres mesos de guerra. Tres mesos de l'atac més audaç de la resistència palestina". Així començava la crònica que es podia escoltar aquest diumenge 8 de gener als informatius de TV3. Eren paraules de Nicolás Valle, corresponsal de la televisió pública i que se sumen a una llista llarga d'informacions on l'objectivitat brilla per la seva absència.

Segons la Reial Acadèmia Espanyola de la llengua, audàcia significa gosadia, atreviment. És sinònima de valentia, coratge i valor, i antònim de covardia. Així defineix TV3 el brutal atac terrorista de Hamàs, on van morir 1.200 persones l'octubre passat. Aquell dia 8, terroristes van assassinar a sang freda, van torturar, van violar dones i van decapitar nens segons va mostrar Israel en diversos vídeos.

Telenoticies Migdia de TV3 amb Xavi Coral i Raquel Sans

El partidisme de TV3 en el conflicte entre Israel i Palestina ve de lluny. Un dels responsables de la secció internacional de la televisió és Joan Roura, que mai no ha amagat la seva parcialitat. Ja fa més de deu anys assegurava no creure en el periodisme neutral i assenyalava l'exèrcit d'Israel en una entrevista al diari Avui.

Indignació a les xarxes

Molts catalans i que encara miren les notícies de TV3, van quedar estupefactes en escoltar la crònica d'aquest diumenge. "Mare de Déu, encara recordo les imatges espantoses de civils executats a sang freda, gent gran, gent jove, nens… sense cap compassió. Quanta maldat i quin tipus de rigor periodístic pot limitar a titllar tot allò com un atac “audaç”. ¿On queda el codi deontològic?", assegurava un usuari.

"Després van de feministes mentre lloen els assassins i violadors de Hamàs. La pitjor televisió que he vist tractant el tema, ni Al-Jazera s'atreveix a dir aquestes coses", afegia un altre.

La crítica del Congrés Europeu Jueu

L'entitat que agrupa els jueus d'Europa s'ha fet ressò de la crònica de TV3 en una publicació en xarxes socials. "La televisió pública catalana es va referir a l'atac de Hamàs a Israel 'l'atac més audaç de la resistència palestina'. 'Resistència' no és sinònim d'assassinat, violació i segrest. És desconcertant i irresponsable que un canal públic participi en una cobertura informativa tan esbiaixada", ha denunciat.

A la polèmica crònica també se sent parlar de les milícies i s'evita parlar de terrorisme i el qualifiquen de resistència, en una dialèctica que deixa clar quin paper juga TV3 en el conflicte. Només cal fer un repàs de les seves notícies. El 14 de desembre passat publicava que s'havien detingut 7 "suposats" membres de Hamàs que volien atemptar a Europa. Al final de la crònica, s'explica que el braç militar de Hamàs va ser el "protagonista de l'atac a Israel del dia 7 d'octubre". TV3 evita parlar de morts, violacions i tortures, però en canvi decideix acabar l'article així: "La resposta d'Israel ha estat una ofensiva que ha deixat més de 18.000 morts, la majoria civils".

➡️ Política

Més notícies: