
Es recorden de la regidora de Junts a Vic arran d’un altercat amb dos marroquins
Les dades oficials mostren un augment del 14% dels delictes a Vic: destaquen robatoris en comerços i domicilis
Una nova polèmica ha reavivat les crítiques contra Elisabet Franquesa, tinent d'alcalde de Seguretat de Vic i regidora de Junts. Un usuari a les xarxes socials ha denunciat un recent altercat ocorregut a la ciutat. Segons explicava aquest usuari, dos individus d'origen marroquí van causar destrosses i un va amenaçar els vianants amb un gest simulant un tall de coll.
Molts usuaris han recordat les declaracions que Franquesa va fer recentment sobre la delinqüència a Vic. En elles, justificava certs robatoris atribuint-los a les “dificultats vitals” dels autors. I, a més de les "dificultats vitals", Franquesa va assegurar que alguns lladres “no són del tot conscients quan actuen”.
Es tracta d'un altre exemple de relativisme per part de les autoritats polítiques pel que fa a l'augment de la inseguretat. I el cert és que aquestes paraules de Franquesa van generar gran controvèrsia dins i fora de l'Ajuntament. Molts usuaris i veïns de Vic no donaven crèdit davant l'enèsim intent de relativitzar l'augment de la inseguretat.

Vic no viu el seu millor moment
Aquestes declaracions van arribar en un context d'augment de la criminalitat a Vic. Les dades oficials més recents mostren un increment del 14% en els delictes registrats a la ciutat. En especial, s'han multiplicat els robatoris amb força en comerços i domicilis.
En l'aspecte polític, l'oposició municipal ja havia qüestionat la gestió de Franquesa en anteriors plens. El PSC i Som Identitaris, el partit d'Anglada, reclamen més contundència i fermesa en la resposta policial. També demanen que es posi fi al que consideren una actitud complaent amb la delinqüència, un fenomen que en qualsevol cas està estès a tota Catalunya.
Les paraules de la regidora Franquesa també van generar tensions dins del seu propi partit. Sectors de Junts demanen mesures més estrictes davant la multireincidència, conscients de la urgència electoral d'aquesta mesura. Altres figures del partit, en canvi, es mantenen en posicions menys fermes i que posen l'accent en les condicions socials dels criminals.
El que és innegable és que la problemàtica de la multireincidència està lluny de resoldre's. Fins que no siguin efectives les reformes legals, es mantindrà el buit jurídic que permet i tolera l'auge de la criminalitat. Això sense perjudici que el Govern de la Generalitat hagi posat molts mitjans materials per controlar l'augment de la inseguretat.
Més notícies: